Рецепт дріжджового тіста на кефірі

Рецепт дріжджового тіста на кефірі
4.3
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 600 гр борошна
  • 200 мл кефіру
  • 2 яйця
  • 75 гр маргарину
  • 3 ст.л. цукру
  • 50 мл молока
  • 25 гр свіжих дріжджів (можна замінити 1 ст.л. сухих)
  • пів-ч.л. солі

Рецепт приготування:

  1. Підігрійте молоко до теплої температури (близько 40С), додайте дріжджі, цукор та розітріть їх виделкою. Залиште дріжджову суміш на 15 хвилин у теплому місці, доки на ній не з'явиться пінна шапочка. Вийміть яйця з холодильника та залиште їх на цей самий час у теплому місці.
  2. Розтопіть маргарин на водяній бані та охолоніть. Додайте розтоплений маргарин до молочної суміші та ретельно змішайте.
  3. Збийте яйця з сіллю вінчиком до однорідності. Тоненькою цівкою додайте до них кефір та ретельно перемішайте до однорідного кольору.
  4. Додайте кефірну суміш до дріжджової та ретельно змішайте. Через сито просійте борошно до отриманої рідини та руками замісіть м'яке тісто.
  5. Коли тісто стане еластичним та не прилипає до рук, переложіть його в миску або каструлю, заздалегідь змащену рослинною олією.
  6. Покрийте миску або каструлю легким рушником та залиште в теплому місці (30-35С) на 1-1,5 години. Дріжджове тісто на кефірі має збільшитися в 2-2,5 рази.
  7. Отримане тісто на кефірі можна використовувати для приготування домашніх пирогів, пиріжків, булочок або піци.