Рецепт дріжджового тіста на кефірі
Кухня
Інгредієнти:
- 600 гр борошна
- 200 мл кефіру
- 2 яйця
- 75 гр маргарину
- 3 ст.л. цукру
- 50 мл молока
- 25 гр свіжих дріжджів (можна замінити 1 ст.л. сухих)
- пів-ч.л. солі
Рецепт приготування:
- Підігрійте молоко до теплої температури (близько 40С), додайте дріжджі, цукор та розітріть їх виделкою. Залиште дріжджову суміш на 15 хвилин у теплому місці, доки на ній не з'явиться пінна шапочка. Вийміть яйця з холодильника та залиште їх на цей самий час у теплому місці.
- Розтопіть маргарин на водяній бані та охолоніть. Додайте розтоплений маргарин до молочної суміші та ретельно змішайте.
- Збийте яйця з сіллю вінчиком до однорідності. Тоненькою цівкою додайте до них кефір та ретельно перемішайте до однорідного кольору.
- Додайте кефірну суміш до дріжджової та ретельно змішайте. Через сито просійте борошно до отриманої рідини та руками замісіть м'яке тісто.
- Коли тісто стане еластичним та не прилипає до рук, переложіть його в миску або каструлю, заздалегідь змащену рослинною олією.
- Покрийте миску або каструлю легким рушником та залиште в теплому місці (30-35С) на 1-1,5 години. Дріжджове тісто на кефірі має збільшитися в 2-2,5 рази.
- Отримане тісто на кефірі можна використовувати для приготування домашніх пирогів, пиріжків, булочок або піци.