Листкове тісто на пиві

Листкове тісто на пиві
3.4
(10)
Метод: В духовці
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 450 гр борошна
  • 250 мл світлого пива
  • 200 гр вершкового масла
  • щіпка солі

Інструкції:

  1. Вийміть 200 грамів вершкового масла та залиште на 15 хвилин в теплому місці, щоб воно пом'якшало.
  2. Додайте до масла пиво кімнатної температури та добре змішайте за допомогою вінчика.
  3. Просійте 450 грам борошна через сито та додайте його до масляно-пивної суміші.
  4. Замішайте м'яке, гнучке тісто. Покрийте його легким рушником та поставте в холодильник на 1,5-2 години.
  5. Розділіть тісто на дві рівні частини. Розкатайте першу половину в тонкий шар товщиною близько 0,5 см.
  6. Рівномірно посипте шар спеціями за вашим бажанням, наприклад: сіллю, перцем, цукром, кунжутом, маком, тертим сиром, льоном або сушеними травами.
  7. Згорніть пласт навпіл та знову розкатайте до товщини 0,5 см. Повторіть цей процес ще раз та зложіть тісто на половину.
  8. Розкатайте другу половину тіста тим же способом, складаючи її навпіл 4 рази.

Готове листкове тісто можна використовувати для приготування різноманітних смаколиків. Наприклад, з нього можна зробити печиво з цукром, випічку з сиром і зеленню або звичайний пиріг з яблуками або сиром.

Щоб приготувати печиво, просто виріжте з тіста невеликі кола або форми за допомогою вирізальних форм або склянки, запікайте в духовці при температурі 180 градусів протягом 10-15 хвилин.