Листкове тісто на пиві
Кухня
Інгредієнти:
- 450 гр борошна
- 250 мл світлого пива
- 200 гр вершкового масла
- щіпка солі
Інструкції:
- Вийміть 200 грамів вершкового масла та залиште на 15 хвилин в теплому місці, щоб воно пом'якшало.
- Додайте до масла пиво кімнатної температури та добре змішайте за допомогою вінчика.
- Просійте 450 грам борошна через сито та додайте його до масляно-пивної суміші.
- Замішайте м'яке, гнучке тісто. Покрийте його легким рушником та поставте в холодильник на 1,5-2 години.
- Розділіть тісто на дві рівні частини. Розкатайте першу половину в тонкий шар товщиною близько 0,5 см.
- Рівномірно посипте шар спеціями за вашим бажанням, наприклад: сіллю, перцем, цукром, кунжутом, маком, тертим сиром, льоном або сушеними травами.
- Згорніть пласт навпіл та знову розкатайте до товщини 0,5 см. Повторіть цей процес ще раз та зложіть тісто на половину.
- Розкатайте другу половину тіста тим же способом, складаючи її навпіл 4 рази.
Готове листкове тісто можна використовувати для приготування різноманітних смаколиків. Наприклад, з нього можна зробити печиво з цукром, випічку з сиром і зеленню або звичайний пиріг з яблуками або сиром.
Щоб приготувати печиво, просто виріжте з тіста невеликі кола або форми за допомогою вирізальних форм або склянки, запікайте в духовці при температурі 180 градусів протягом 10-15 хвилин.