Пиріжки з чорницею: простий рецепт
Кухня
Інгредієнти:
Дріжджове тісто для пирожків з чорницею:
- 1 кг борошна
- 0,5 л молока
- 150 г вершкового масла
- 120 г цукру
- 2 яйця
- 45 г свіжих дріжджів
- 1 ст.л. солі без гірки
Чорнична начинка для пирожків:
- 0,5-0,6 кг свіжих чорниць
- 300 г цукру
- 2 ст.л. крохмалю
- 1,5 ст.л. борошна
- 1 яйце та 2 ст.л. молока
Інструкції:
- Розтерти дріжджі з 2 ст.л. цукру, влити близько 150-200 мл теплого молока та розтерти виделкою до однорідності. Покласти дріжджову суміш в тепле місце (ідеально 30C) на 15-20 хвилин до утворення пінистої "шапки" на поверхні.
- Просіяти борошно через сито в велику миску, додати сіль та розмішати. Витягнути вершкове масло з холодильника, порізати на шматочки та залишити на 15-20 хвилин в теплі, щоб воно розтало та стало дуже м'яким. Витягнути яйця з холодильника та залишити на той же час при кімнатній температурі.
- Після 15-20 хвилин вбити яйця в окрему миску та збити міксером на високій швидкості до утворення піни. Неперестаючи збивати, всипати тонкою цівкою залишений цукор для тіста та збити ще приблизно 5 хвилин (має утворитися світла та пухка кремова маса).
- Помішуючи мучну суміш, влити яєчний крем, потім тонкою цівкою додавати тепле молоко близько 40C. В кінці додати дріжджову суміш та вимісити майже до однорідності. На закінчення додавати поступово вершкове масло, вимішуючи м'яке та гнучке тісто руками.
- Накрити дріжджове тісто плівкою для їжі або трохи вологим рушником та залишити в теплому місці приблизно на 2 години. За цей час тісто має піднятися на дріжджах в 2 рази.
- Тим часом перебрати чорницю, очистити від сміття та промити, дати ягодам підсохнути. Решту інгредієнтів для начинки змішати в одній мисці.
- Розкатати тісто на столі в близько 1-1,5 см товщини та вирізати кола. На кожну половину кола покласти ложку чорничної начинки, згорнути півкола в пиріжок та склеїти краї пальцями. Повторити для всього тіста та начинки.
- Розігріти духовку до 180С. Розбити яйце з молоком та помазати верхню частину кожного пиріжка. Пекти пиріжки близько 25-30 хвилин, доки вони не стануть золотисті зверху.
- Подавати пиріжки з чорницею гарячими з чашкою чаю або кави. Смачного!
Отже, якщо ви хочете насолоджуватися неперевершеним смаком чорниць, спробуйте цей рецепт пиріжків з чорницею. Це ідеальна страва для десерту, перекусу чи обіду, яку ви зможете зробити самі вдома. Такі пиріжки зберігають свіжість та смак протягом декількох днів і є ідеальним вибором для сніданку або перекусу в дорозі.