Пиріжки з чорницею: простий рецепт

Пиріжки з чорницею: простий рецепт
5.0
(6)
Метод: В духовці
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Дріжджове тісто для пирожків з чорницею:

  • 1 кг борошна
  • 0,5 л молока
  • 150 г вершкового масла
  • 120 г цукру
  • 2 яйця
  • 45 г свіжих дріжджів
  • 1 ст.л. солі без гірки

Чорнична начинка для пирожків:

  • 0,5-0,6 кг свіжих чорниць
  • 300 г цукру
  • 2 ст.л. крохмалю
  • 1,5 ст.л. борошна
  • 1 яйце та 2 ст.л. молока

Інструкції:

  1. Розтерти дріжджі з 2 ст.л. цукру, влити близько 150-200 мл теплого молока та розтерти виделкою до однорідності. Покласти дріжджову суміш в тепле місце (ідеально 30C) на 15-20 хвилин до утворення пінистої "шапки" на поверхні.
  2. Просіяти борошно через сито в велику миску, додати сіль та розмішати. Витягнути вершкове масло з холодильника, порізати на шматочки та залишити на 15-20 хвилин в теплі, щоб воно розтало та стало дуже м'яким. Витягнути яйця з холодильника та залишити на той же час при кімнатній температурі.
  3. Після 15-20 хвилин вбити яйця в окрему миску та збити міксером на високій швидкості до утворення піни. Неперестаючи збивати, всипати тонкою цівкою залишений цукор для тіста та збити ще приблизно 5 хвилин (має утворитися світла та пухка кремова маса).
  4. Помішуючи мучну суміш, влити яєчний крем, потім тонкою цівкою додавати тепле молоко близько 40C. В кінці додати дріжджову суміш та вимісити майже до однорідності. На закінчення додавати поступово вершкове масло, вимішуючи м'яке та гнучке тісто руками.
  5. Накрити дріжджове тісто плівкою для їжі або трохи вологим рушником та залишити в теплому місці приблизно на 2 години. За цей час тісто має піднятися на дріжджах в 2 рази.
  6. Тим часом перебрати чорницю, очистити від сміття та промити, дати ягодам підсохнути. Решту інгредієнтів для начинки змішати в одній мисці.
  7. Розкатати тісто на столі в близько 1-1,5 см товщини та вирізати кола. На кожну половину кола покласти ложку чорничної начинки, згорнути півкола в пиріжок та склеїти краї пальцями. Повторити для всього тіста та начинки.
  8. Розігріти духовку до 180С. Розбити яйце з молоком та помазати верхню частину кожного пиріжка. Пекти пиріжки близько 25-30 хвилин, доки вони не стануть золотисті зверху.
  9. Подавати пиріжки з чорницею гарячими з чашкою чаю або кави. Смачного!

Отже, якщо ви хочете насолоджуватися неперевершеним смаком чорниць, спробуйте цей рецепт пиріжків з чорницею. Це ідеальна страва для десерту, перекусу чи обіду, яку ви зможете зробити самі вдома. Такі пиріжки зберігають свіжість та смак протягом декількох днів і є ідеальним вибором для сніданку або перекусу в дорозі.