Підігрійте воду до теплої температури (близько 40С), додайте цукор, дріжджі і добре розмішайте. Просійте в отриману рідину через сито близько 70-80 г борошна і вимішайте масу до однорідної консистенції. Залиште дріжджову опару для тіста на 20-25 хвилин в теплому місці.
Додайте до опари сіль, поступово просійте через сито залишок борошна і вимісіть м'яке тісто. Ближче до кінця замісу влити по ложці рослинну олію. Накрийте миску з тістом легким і трохи вологим рушником, залиште в теплі на 1,5 години.
Дріжджове тісто для біляшів має збільшитися в 1,5-2 рази. Потім пом'яти тісто руками і поділити його на рівні шматочки. Розкатати один шматочок в круглий коржик, покласти в центр трохи м'ясного фаршу (або іншої начинки), з'єднати і защипати краї тіста над начинкою так, щоб вона опинилась всередині. Надати пиріжку круглу або овальну форму.
Зліпити біляші з залишеного тіста і посмажити їх у великій кількості рослинної олії до золотистої скоринки. Смажити біляші на дріжджовому тісті потрібно в добре розігрітій олії на помірному вогні. Переложити готові вироби на паперовий рушник і дати вбрати зайвий жир. Подавати біляші до столу гарячими.