Рецепт дріжджового тіста для біляшів
Кухня
Інгредієнти:
- 550 г борошна
- 375 мл чистої води
- 3 ст.л. рослинної олії
- 1,5 ст.л. цукру
- 1/3 ч.л. солі
- 3-4 г сухих дріжджів
Рецепт приготування:
- Підігрійте воду до теплої температури (близько 40С), додайте цукор, дріжджі і добре розмішайте. Просійте в отриману рідину через сито близько 70-80 г борошна і вимішайте масу до однорідної консистенції. Залиште дріжджову опару для тіста на 20-25 хвилин в теплому місці.
- Додайте до опари сіль, поступово просійте через сито залишок борошна і вимісіть м'яке тісто. Ближче до кінця замісу влити по ложці рослинну олію. Накрийте миску з тістом легким і трохи вологим рушником, залиште в теплі на 1,5 години.
- Дріжджове тісто для біляшів має збільшитися в 1,5-2 рази. Потім пом'яти тісто руками і поділити його на рівні шматочки. Розкатати один шматочок в круглий коржик, покласти в центр трохи м'ясного фаршу (або іншої начинки), з'єднати і защипати краї тіста над начинкою так, щоб вона опинилась всередині. Надати пиріжку круглу або овальну форму.
- Зліпити біляші з залишеного тіста і посмажити їх у великій кількості рослинної олії до золотистої скоринки. Смажити біляші на дріжджовому тісті потрібно в добре розігрітій олії на помірному вогні. Переложити готові вироби на паперовий рушник і дати вбрати зайвий жир. Подавати біляші до столу гарячими.