Рецепт домашнього вина з вишні з кісточками
Кухня
Інгредієнти:
- Дріжджі винні - 1 пакетик
- стигла вишня - 1 відро
- цукор - 2 кг
- очищена вода - 2 літри
- спирт або якісна горілка - 500 мл
Рецепт приготування:
Кріплене вино з вишні - це простий і смачний напій, який ви можете приготувати вдома без спеціального обладнання. Дотримуйтесь рецепту і все у вас обов'язково вийде.
- Спочатку переберіть вишню, видаляючи зайві гілки і листя.
- Злегка примніть вишню, щоб віддала сік, а потім залийте плоди водою.
- Додайте пакетик винних дріжджів до ягід, дотримуючись вказаних в інструкції пропорцій.
- Залиште майбутнє вино на 10 днів в теплому місці, щоб відбулося бродіння.
- Після 10 днів обережно перелийте рідину в інший посуд, не доторкаючись осаду на дні банки.
- У готовий сік, що забродив, насипте цукровий пісок (кількість цукру можна регулювати за своїм смаком).
- Перемішайте все, а потім додайте половину літра горілки або спирту.
- Залиште вино ще на 12 днів.
- Готовий алкоголь перелийте в пляшки і поставте в холодильник для зберігання.
Цей рецепт можна розширити, додаючи до нього трохи слив, черешень, малини або інших ягід та фруктів, щоб урізноманітнити смак вашого вина. Насолоджуйтесь домашнім кріпленим вином з вишні та поділіться його рецептом з друзями!