Рецепт домашнього вина з вишні з кісточками

Рецепт домашнього вина з вишні з кісточками
4.5
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • Дріжджі винні - 1 пакетик
  • стигла вишня - 1 відро
  • цукор - 2 кг
  • очищена вода - 2 літри
  • спирт або якісна горілка - 500 мл

Рецепт приготування:

Кріплене вино з вишні - це простий і смачний напій, який ви можете приготувати вдома без спеціального обладнання. Дотримуйтесь рецепту і все у вас обов'язково вийде.

  1. Спочатку переберіть вишню, видаляючи зайві гілки і листя.
  2. Злегка примніть вишню, щоб віддала сік, а потім залийте плоди водою.
  3. Додайте пакетик винних дріжджів до ягід, дотримуючись вказаних в інструкції пропорцій.
  4. Залиште майбутнє вино на 10 днів в теплому місці, щоб відбулося бродіння.
  5. Після 10 днів обережно перелийте рідину в інший посуд, не доторкаючись осаду на дні банки.
  6. У готовий сік, що забродив, насипте цукровий пісок (кількість цукру можна регулювати за своїм смаком).
  7. Перемішайте все, а потім додайте половину літра горілки або спирту.
  8. Залиште вино ще на 12 днів.
  9. Готовий алкоголь перелийте в пляшки і поставте в холодильник для зберігання.

Цей рецепт можна розширити, додаючи до нього трохи слив, черешень, малини або інших ягід та фруктів, щоб урізноманітнити смак вашого вина. Насолоджуйтесь домашнім кріпленим вином з вишні та поділіться його рецептом з друзями!