Сидр із яблук у домашніх умовах

Кухня
Інгредієнти:
- цукор – 1,5 кг
- яблука будь-яких сортів – 10 кг
- вода – 1 літр
Рецепт приготування:
Для приготування такого ароматного напою підійдуть яблука різних сортів. Найідеальніша комбінація – 2 частини солодких яблук та 1 частина - кислих.
- Всі підготовлені яблука не миємо, а просто протираємо сухою ганчіркою. Залишаємо плоди при кімнатній температурі на два дні. На шкірці кожного яблука знаходяться дикі дріжджі, які дуже важливо не змивати водою.
- Хвостики та листя знімаємо, підготовлені плоди подрібнюємо за допомогою блендера або перекручуємо в м'ясорубці до отримання однорідної маси.
- Промиваємо окропом відповідну скляну ємність для подальшого бродіння і витираємо або просушуємо насухо. Далі заповнюємо ємність на 2/3 об'ємом з подрібнених яблук. Потрібно залишити вільне місце для піни, яка має утворитися.
- Додаємо необхідну кількість цукру. Готова суміш має бути солодкою, але не дуже приторною. Обережно перемішуємо вміст.
- Зверху накриваємо шаром марлі і ставимо в будь-яке тепле місце на 3 дні. Щодня цей вміст ретельно перемішуємо, занурюючи верхній шар у сік.
- Віджимаємо весь сік з залишеної яблучної маси і переливаємо в відповідну тару для подальшого бродіння. Зверху надягаємо медичну рукавичку, проколюємо голкою невеличкий отвір у будь-якому пальці.
- Домашній сидр з яблук буде бродити протягом 1-2 місяців при кімнатній температурі. Коли напій помітно посвітлішає, це буде означати, що бродіння вже закінчено.
- Зливаємо готовий сидр через фільтр з декількох шарів тканини. Переливаємо у пляшки і закупорюємо кришками.
Доповнення:
Якщо у рецепті використовуються дуже кислі яблука, сік розводять невеликою кількістю води для зниження кислотності. Цим натуральним сидром можна насолоджуватися як у чистому вигляді, так і в якості основи для коктейлів. Зберігається він в прохолодному місці до року, але найкраще смакує протягом перших декількох місяців.