Як зробити томатний сік у домашніх умовах

Як зробити томатний сік у домашніх умовах
4.4
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • мелена кориця – 50 г
  • гвоздика – 10 бутонів
  • сіль – 50 г
  • червоний мелений перець – 30 г
  • цукор – 1 кг
  • часник – за смаком
  • духмяний перець – 30 горошин
  • помідори – 2 кг
  • оцет – 50 мл
  • мускатний горіх – щіпка

Рецепт приготування:

Томатний сік є улюбленим напоєм як дітей, так і дорослих. Він не лише смачний, але й надзвичайно корисний. Існує багато варіантів приготування. Додаючи оцет, можна надати соку пікантних ноток, які сподобаються усім домочадцям, завдяки чому сік розійдеться миттєво.

  1. Ретельно промиваємо помідори, віджимаємо сік.
  2. Виливаємо сік у емальовану посудину.
  3. Ставимо ємність з вмістом на плиту, доводимо до кипіння.
  4. Варимо масу на повільному вогні, 30 хвилин буде достатньо.
  5. Додаємо у каструлю з напоєм сіль, цукор, кип'ятимо протягом 10 хвилин.
  6. Засипаємо решту спецій.
  7. Пропускаємо часник через прес, додаємо його у загальну масу.
  8. Варимо напій ще протягом 10 хвилин.
  9. Розливаємо сік по стерилізованих банках, закриваємо кришками.
  10. Убираємо консервацію у тепле місце, перевертаємо банки догори дном, даємо їм охолонути.

Для консервації необхідно вибирати червоні, стиглі помідори. В іншому випадку сік вийде кислим, несмачним. Томатний сік – улюблений напій багатьох гурманів. Навіть взимку можна споживати напій, насичуючи організм вітамінами.

Цікаво:

Томатний сік має високий вміст лікопену, потужного антиоксиданту, який може захищати від серцевих захворювань та деяких видів раку. Крім того, регулярне споживання томатного соку може покращувати здоров'я шкіри та загальний стан організму.