Кавовий лікер у домашніх умовах

Кавовий лікер у домашніх умовах
4.2
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 120 мл спирту
  • 120 г цукру
  • 120 мл води
  • 40 г меленої кави
  • 1 лимон
  • половина стручка ванілі

Рецепт приготування:

  1. Лимон ретельно миємо під проточною водою і обережно знімаємо з нього цедру, стараючись не захоплювати білу "кірку".
  2. Ваніль розрізаємо навпіл і виймаємо насіння.
  3. Мелену каву пересипаємо у високий глечик (бажано з вузьким носиком), додаємо до неї цедру, спеції і заливаємо все спиртом. Перемішуємо декілька разів ложкою.
  4. У чисту та обов'язково суху пляшку уважно та обережно переливаємо майбутній лікер. Ховаємо його на сім днів у темне і прохолодне місце. Щодня (можна в один і той же час) струшуємо вміст, щоб воно не застоювалося.
  5. Після вказаного часу витягуємо пляшку та варимо солодкий сироп. Для цього в великій каструлі з'єднуємо цукор з водою і, при постійному помішуванні, доводимо його до кипіння. Через 5 хвилин знімаємо склад з вогню і чекаємо, поки він повністю охолоне.
  6. Заливаємо сироп у пляшку, все перемішуємо та знову ховаємо в темне місце на тиждень.
  7. Після цього проціджуємо кавовий лікер через марлю, переливаємо його в іншу чисту пляшку та зберігаємо у коморі рівно два місяці.

Додаткові поради та варіації:

  • Якщо бажаєте менш солодкий лікер, можна використовувати трохи менше цукру.
  • Не шукайте заміну стручковій ванілі, вона надає напою унікальний аромат та присмак.
  • Для гурманів: спробуйте додати щіпку кориці або кардамону для більш складного аромату.
  • Подавайте лікер охолодженим та насолоджуйтесь його багатогранним смаком у колі друзів або на самоті з книгою.