Вино з ірги в домашніх умовах
Кухня
Інгредієнти:
- ірга — 2 кг
- цукор — 1 кг
- вода — 3 л
Рецепт приготування:
- Смак цього напою повністю залежить від якості сировини. Видаліть всі зіпсовані і гнилі ягоди ще до початку приготування.
- Ягоди не потрібно мити, щоб на їх поверхні залишився білий наліт (природні дріжджі). Викладайте їх одразу у ємність для бродіння.
- Додайте цукор, залийте чистою фільтрованою водою та закупоріть ємність. Можна використовувати гідрозатвор або просто легко закрити поліетиленом.
- Поставте ємність в темне і тепле місце приблизно на місяць. Якщо процес бродіння не розпочнеться через тиждень, додайте 5-10 г сухих дріжджів і знову закупоріть пляшку.
- Вийміть ягоди та подрібніть їх у блендері. Потім знову перекладіть у ємність для бродіння і залиште на ще один місяць.
- Процідіть готовий напій через марлю. Якщо розливати кожну порцію окремо, то ви отримаєте кілька видів вина з різними смаковими відтінками.
Якщо в ягодах багато сміття і бруду, то після миття додайте до ємності 50-100 г червоного винограду або пакетик сухих дріжджів. Так гарантовано запуститься процес бродіння і залишиться лише чекати на смачне вино з ірги. Насолоджуйтесь!