Як приготувати томатний сік з помідорів у домашніх умовах.
Кухня
Інгредієнти:
- 10 горошин чорного перцю
- 9 кг стиглих томатів
- 4 гвоздики
- 3 горошини запашного перцю
- 3 ч.л. солі
- 2 ч.л. цукру
Рецепт приготування:
Цей напій вражає ароматним смаком та корисними властивостями.
- Ретельно промиваємо помідори під холодною проточною водою, після чого витираємо їх кухонним рушником.
- Нарізаємо овочі невеликими часточками (разом із шкіркою) і видаляємо всі надлишки.
- Пропускаємо помідори через соковитискач. Ще один варіант - використовувати м'ясорубку і потім пропускати отриману масу через дрібне сито.
- Отриману томатну масу переливаємо в глибоку каструлю і ставимо на середній вогонь до закипання.
- Потім додаємо по черзі всі спеції, добре перемішуючи дерев'яною лопаткою та зменшуючи вогонь. Якщо в результаті вийшло більше або менше 7 л томатного соку (це залежить від розміру і сорту помідорів), не забувайте змінювати кількість приправ.
- Варимо сік на чверть години, періодично знімаючи легку піну.
- Виставляємо на стіл стерилізовані банки і обережно вливаємо в них киплячий напій з помідорів. Накриваємо їх прокип'яченими кришками та добре закупорюємо.
- Перевертаємо скляні посудини з соком дном догори, накриваємо великим рушником та залишаємо в такому стані до повного охолодження банок. Після цього зберігаємо зимову заготівлю в темному прохолодному місці.
В томатний сік можна додати листя м'яти. Це надасть напою пікантний смак та прикрасить його. А також, цей сік можна використовувати як базу для приготування супів та соусів. Бажаємо вам смачних насолод і користі для здоров'я!