Як приготувати томатний сік з помідорів у домашніх умовах.

Як приготувати томатний сік з помідорів у домашніх умовах.
4.2
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 10 горошин чорного перцю
  • 9 кг стиглих томатів
  • 4 гвоздики
  • 3 горошини запашного перцю
  • 3 ч.л. солі
  • 2 ч.л. цукру

Рецепт приготування:

Цей напій вражає ароматним смаком та корисними властивостями.

  1. Ретельно промиваємо помідори під холодною проточною водою, після чого витираємо їх кухонним рушником.
  2. Нарізаємо овочі невеликими часточками (разом із шкіркою) і видаляємо всі надлишки.
  3. Пропускаємо помідори через соковитискач. Ще один варіант - використовувати м'ясорубку і потім пропускати отриману масу через дрібне сито.
  4. Отриману томатну масу переливаємо в глибоку каструлю і ставимо на середній вогонь до закипання.
  5. Потім додаємо по черзі всі спеції, добре перемішуючи дерев'яною лопаткою та зменшуючи вогонь. Якщо в результаті вийшло більше або менше 7 л томатного соку (це залежить від розміру і сорту помідорів), не забувайте змінювати кількість приправ.
  6. Варимо сік на чверть години, періодично знімаючи легку піну.
  7. Виставляємо на стіл стерилізовані банки і обережно вливаємо в них киплячий напій з помідорів. Накриваємо їх прокип'яченими кришками та добре закупорюємо.
  8. Перевертаємо скляні посудини з соком дном догори, накриваємо великим рушником та залишаємо в такому стані до повного охолодження банок. Після цього зберігаємо зимову заготівлю в темному прохолодному місці.

В томатний сік можна додати листя м'яти. Це надасть напою пікантний смак та прикрасить його. А також, цей сік можна використовувати як базу для приготування супів та соусів. Бажаємо вам смачних насолод і користі для здоров'я!