Як зробити кальвадос із яблук у домашніх умовах

Кухня
Інгредієнти:
- яблука — 10 кг
- вода — за потребою
- деревина дуба зі стовбура товщиною 30 см — 10 кілочків (10x0,8 см)
Рецепт приготування:
Приготування кальвадосу не візьме багато часу і коштів. Відібрані якісні яблука гарантують вам чудовий смак напою.
- Відберіть всі пошкоджені та гнилі яблука та залиште їх для інших потреб. Чим краще якість сировини, тим смачніший буде кальвадос.
- Процідіть сік так, щоб у жидкість потрапило мінімум м'якоті. Зніміть піну та залиште сік в прохолодному місці на добу.
- Напій, що відстоявся, вилийте через трубочку в квасильну ємність, при цьому осад має залишитися на дні.
- Одягніть гідрозатвор та сховайте пляшку в темному місці при температурі від 19 до 26 градусів за Цельсієм. Залиште до завершення бродіння, що визначається відсутністю бульбашок протягом 2-3 днів. Сам напій стане світлішим, а на дні з'явиться осад.
- Вилийте брагу в перегінний куб. Краще всього фільтрувати рідину через марлю, щоб точно видалити осад. В іншому випадку кальвадос може мати неприємний горілий смак.
- Використовуючи домашній апарат для перегону, проведіть перший перегін, закінчіть, коли вміст спирту впаде нижче 30 градусів.
- Визначте вміст спирту та розведіть напій водою, щоб отримати близько 20 градусів. Почніть перегонку знову.
- Перші 13% дистиляту викиньте. Це технічний спирт з високим вмістом домішок, який не призначений для вживання.
- Наступна порція стане кальвадосом. Закінчіть перегін, коли вміст спирту в струмені впаде нижче 40 градусів.
- Залийте деревину кип'ятком на 15 хвилин, потім охолодіть колишки в холодній воді протягом півгодини. Просушіть і розмістіть у пляшках.
- Розведіть дистилят до 45 градусів і залийте деревину. Закрийте і забудьте напій у темному місці на рік.
Не забудьте процідити кальвадос через марлю з ватою та перелити готовий напій у гарний посуд для зберігання. Від яблучної браги отримається приблизно в 2-3 рази менше кальвадосу.
Ви можете також експериментувати зі смаками, додавши різні види яблук або інші фрукти. Насолоджуйтесь вашим власним, унікальним напоєм і вражайте гостей!