Як зробити кальвадос із яблук у домашніх умовах

Як зробити кальвадос із яблук у домашніх умовах
3.7
(10)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • яблука — 10 кг
  • вода — за потребою
  • деревина дуба зі стовбура товщиною 30 см — 10 кілочків (10x0,8 см)

Рецепт приготування:

Приготування кальвадосу не візьме багато часу і коштів. Відібрані якісні яблука гарантують вам чудовий смак напою.

  1. Відберіть всі пошкоджені та гнилі яблука та залиште їх для інших потреб. Чим краще якість сировини, тим смачніший буде кальвадос.
  2. Процідіть сік так, щоб у жидкість потрапило мінімум м'якоті. Зніміть піну та залиште сік в прохолодному місці на добу.
  3. Напій, що відстоявся, вилийте через трубочку в квасильну ємність, при цьому осад має залишитися на дні.
  4. Одягніть гідрозатвор та сховайте пляшку в темному місці при температурі від 19 до 26 градусів за Цельсієм. Залиште до завершення бродіння, що визначається відсутністю бульбашок протягом 2-3 днів. Сам напій стане світлішим, а на дні з'явиться осад.
  5. Вилийте брагу в перегінний куб. Краще всього фільтрувати рідину через марлю, щоб точно видалити осад. В іншому випадку кальвадос може мати неприємний горілий смак.
  6. Використовуючи домашній апарат для перегону, проведіть перший перегін, закінчіть, коли вміст спирту впаде нижче 30 градусів.
  7. Визначте вміст спирту та розведіть напій водою, щоб отримати близько 20 градусів. Почніть перегонку знову.
  8. Перші 13% дистиляту викиньте. Це технічний спирт з високим вмістом домішок, який не призначений для вживання.
  9. Наступна порція стане кальвадосом. Закінчіть перегін, коли вміст спирту в струмені впаде нижче 40 градусів.
  10. Залийте деревину кип'ятком на 15 хвилин, потім охолодіть колишки в холодній воді протягом півгодини. Просушіть і розмістіть у пляшках.
  11. Розведіть дистилят до 45 градусів і залийте деревину. Закрийте і забудьте напій у темному місці на рік.

Не забудьте процідити кальвадос через марлю з ватою та перелити готовий напій у гарний посуд для зберігання. Від яблучної браги отримається приблизно в 2-3 рази менше кальвадосу.

Ви можете також експериментувати зі смаками, додавши різні види яблук або інші фрукти. Насолоджуйтесь вашим власним, унікальним напоєм і вражайте гостей!