Рецепт домашнього козячого творогу

Рецепт домашнього козячого творогу
3.6
(12)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 л домашнього козячого молока

Рецепт приготування страви:

  1. Козяче молоко влити в 3л скляну банку, щільно закрити кришкою і залишити на три доби в теплому місці (приблизно 25-30С). Через зазначений час сироватка повинна відокремитись у нижній шар приблизно 5-10 см, а зверху повинен утворитися шар сирної маси.
  2. Велику каструлю застелити рушником, зверху поставити банку з кислим молоком і зняти з неї кришку. Влити в каструлю кімнатної температури воду так, щоб вона повністю закривала молоко, але не доходила до шийки банки.
  3. Поставити каструлю на середній вогонь та довести воду до температури приблизно 90С, не доводячи до кипіння. Потім зменшити вогонь до мінімуму і нагрівати сироватку з сиром близько години.
  4. Протягом усього часу температура сиру з сироваткою має бути приблизно 40С, але не нижче 30С і не вище 50С. Процідити вміст банки через сито, дати стекти всій сироватці та повністю остудити отриманий сир.
  5. Перекласти його на окрему страву, охолодити в холодильнику і подавати до столу, за бажанням можна додати фрукти, ягоди, мед, варення. Зберігати домашній козячий сир у холодильнику до 5 діб, у щільно закритій ємності.

Домашній козячий творог має багато корисних властивостей, зокрема високий вміст білка та низьку калорійність, що робить його ідеальним продуктом для тих, хто хоче підтримувати своє здоров'я та фізичну форму. Також, цей творог містить більше кальцію та інших корисних мікроелементів, порівняно з творогом з коров'ячого молока.

Ще один плюс домашнього козячого творогу - його можна приготувати самостійно вдома з домашнього молока без додавання консервантів та інших шкідливих речовин, що входять до складу комерційної продукції.