Крем-чіз зі сметани
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг сметани 20%
Рецепт приготування страви:
- Сито застелити 4 шарами марлі так, щоб її краї виходили за бортики сита. Викласти на марлю сметану і підв'язати зверху краї марлі у вузол так, щоб сметана опинилася всередині мішечка з 4 шарів сита.
- Підвісити мішечок над каструлею або мискою, щоб у неї стікала сироватка і прибрати все в прохолодне темне місце на 6-8 годин. Можна просто закріпити сито з марлею і сметаною над каструлею або мискою, накрити сметану харчовою плівкою і також прибрати в холод на ніч.
- Мішечок із марлі розв'язати і перекласти домашній крем-чиз у пластикову ємність. Щільно закрити її кришкою і прибрати в холодильник. Отриманий крем-чіз можна використовувати для приготування крему, десертів або закусок, бутербродів. Смачного!
Крім того, домашній крем-чіз має декілька переваг порівняно з магазинним. Він не містить штучних консервантів та інших добавок, що робить його більш корисним для здоров'я. Крім того, ви можете контролювати кількість солі та інших інгредієнтів, доданих до крем-чізу, що дозволяє вам приготувати його за своїм власним смаком.