Шоколадні сирники

Шоколадні сирники
4.1
(5)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 гр творогу
  • 70 мл молока
  • 4 ст.л. цукру (без гірки)
  • 4 ст.л. манки (без гірки)
  • 1 яйце
  • 1 ст.л. какао-порошку
  • 1/4 ч.л. соди
  • щіпка солі
  • щіпка ваніліну

Рецепт приготування страви:

  1. Манку всипати в невелику мисочку, залити теплим молоком і розмішати. Залишити манну крупу набухати в молоці на 20 хвилин. Творог ретельно розтерти виделкою або протерти через сито.
  2. Додати до творогу сире яйце і збити блендером або розтерти виделкою до однорідності. Всипати в отриману суміш цукор і розтерти або збити. Соду погасити кількома краплями оцту або лимонного соку, додати в сирну масу і швидко перемішати.
  3. Підмішати до сирної солодкої маси какао-порошок, просіюючи його через сито. Потім влити туди манку з молоком і перемішати, залишити все на 20 хвилин. Через зазначений час розігріти на сковороді близько 3-4 ст.л. рослинної олії на сильному вогні.
  4. Викласти в розігріту олію кілька сирників із шоколадної сирної маси і зменшити вогонь до середнього. Смажити шоколадні сирники близько 3-4 хвилин з одного боку, а потім 2-3 хвилини зі зворотного.
  5. Перекласти вироби на тарілку і дати трохи охолонути, просмажити сирники з тіста, що залишилося. Подавати готові сирники до столу гарячими, особливо смачно зі сметаною або зі згущеним молоком. Смачного!

Цікавий факт: Сирники - це традиційна страва української кухні, яку можна знайти в багатьох кулінарних книгах. Вони мають безліч варіацій: з творогом, з картоплею, з грибами та інші. Але шоколадні сирники - це зовсім новий рівень смаку та насолоди! Вони точно стануть улюбленим десертом у вашому родинному колі.