Шоколадні сирники
Кухня
Інгредієнти:
- 250 гр творогу
- 70 мл молока
- 4 ст.л. цукру (без гірки)
- 4 ст.л. манки (без гірки)
- 1 яйце
- 1 ст.л. какао-порошку
- 1/4 ч.л. соди
- щіпка солі
- щіпка ваніліну
Рецепт приготування страви:
- Манку всипати в невелику мисочку, залити теплим молоком і розмішати. Залишити манну крупу набухати в молоці на 20 хвилин. Творог ретельно розтерти виделкою або протерти через сито.
- Додати до творогу сире яйце і збити блендером або розтерти виделкою до однорідності. Всипати в отриману суміш цукор і розтерти або збити. Соду погасити кількома краплями оцту або лимонного соку, додати в сирну масу і швидко перемішати.
- Підмішати до сирної солодкої маси какао-порошок, просіюючи його через сито. Потім влити туди манку з молоком і перемішати, залишити все на 20 хвилин. Через зазначений час розігріти на сковороді близько 3-4 ст.л. рослинної олії на сильному вогні.
- Викласти в розігріту олію кілька сирників із шоколадної сирної маси і зменшити вогонь до середнього. Смажити шоколадні сирники близько 3-4 хвилин з одного боку, а потім 2-3 хвилини зі зворотного.
- Перекласти вироби на тарілку і дати трохи охолонути, просмажити сирники з тіста, що залишилося. Подавати готові сирники до столу гарячими, особливо смачно зі сметаною або зі згущеним молоком. Смачного!
Цікавий факт: Сирники - це традиційна страва української кухні, яку можна знайти в багатьох кулінарних книгах. Вони мають безліч варіацій: з творогом, з картоплею, з грибами та інші. Але шоколадні сирники - це зовсім новий рівень смаку та насолоди! Вони точно стануть улюбленим десертом у вашому родинному колі.