Сирники без яєць
Кухня
Інгредієнти:
- 350 гр творогу
- 1 ст.л. борошна + для обвалювання і замісу тіста
- 1 ст.л. цукру без гірки
- 1/4 ч.л. солі
- щіпка ваніліну
Рецепт приготування страви:
- Творог протерти через сито або ретельно перетерти виделкою. Додати сіль, цукор, ванілін і розтерти виделкою до однорідності. Всипати до сирної маси борошно і перемішати.
- Викласти тісто на стіл, присипаний борошном, і вимісити руками. Скачати з творожного тіста ковбаску і нарізати її порційними шматочками, товщиною 1-1,5 см. На сковорідку влити приблизно 50 мл олії та поставити на сильний вогонь.
- Обваляти кожен сирник у борошні, викласти на сковорідку з розігрітою олією і зменшити вогонь до середнього. Накрити сковорідку кришкою і готувати близько 2-3 хвилин. Перевернути сирники на інший бік і знову накрити кришкою, смажити до рум'яної скоринки на середньому вогні.
- Перекласти готові вироби на паперовий рушник і промокнути від зайвої олії. Тим часом просмажити решту коржів із сирного тіста до рум'яності з обох боків під кришкою.
- Подавати готові сирні сирники без яєць до столу гарячими, за бажанням полити варенням, джемом, медом або згущеним молоком. Приємного чаювання!
Цей рецепт сирників без яєць є чудовим варіантом для тих, хто хоче знизити кількість вживаних яєць або хто не вживає їх з причин здоров'я. Також ця страва стане чудовою варіацією звичайних сирників для вегетаріанців або веганів.