Сирники без яєць

Сирники без яєць
4.4
(5)
Метод: На плиті
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 350 гр творогу
  • 1 ст.л. борошна + для обвалювання і замісу тіста
  • 1 ст.л. цукру без гірки
  • 1/4 ч.л. солі
  • щіпка ваніліну

Рецепт приготування страви:

  1. Творог протерти через сито або ретельно перетерти виделкою. Додати сіль, цукор, ванілін і розтерти виделкою до однорідності. Всипати до сирної маси борошно і перемішати.
  2. Викласти тісто на стіл, присипаний борошном, і вимісити руками. Скачати з творожного тіста ковбаску і нарізати її порційними шматочками, товщиною 1-1,5 см. На сковорідку влити приблизно 50 мл олії та поставити на сильний вогонь. 
  3. Обваляти кожен сирник у борошні, викласти на сковорідку з розігрітою олією і зменшити вогонь до середнього. Накрити сковорідку кришкою і готувати близько 2-3 хвилин. Перевернути сирники на інший бік і знову накрити кришкою, смажити до рум'яної скоринки на середньому вогні.
  4. Перекласти готові вироби на паперовий рушник і промокнути від зайвої олії. Тим часом просмажити решту коржів із сирного тіста до рум'яності з обох боків під кришкою.
  5. Подавати готові сирні сирники без яєць до столу гарячими, за бажанням полити варенням, джемом, медом або згущеним молоком. Приємного чаювання!

Цей рецепт сирників без яєць є чудовим варіантом для тих, хто хоче знизити кількість вживаних яєць або хто не вживає їх з причин здоров'я. Також ця страва стане чудовою варіацією звичайних сирників для вегетаріанців або веганів.