Як зробити Чізкейк Зебра

Як зробити Чізкейк Зебра
4.7
(11)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Шоколадна основа для чізкейка:

  • 300-350 гр борошна
  • 200 гр вершкового масла
  • 3 ст.л. какао-порошку
  • 2 ст.л. цукру
  • 1/4 ч.л. солі

Начинка для чізкейка Зебра:

  • 350 гр творогу
  • 3 яйця
  • 110-120 гр цукру
  • 100 гр молочного або чорного шоколаду
  • 50 гр сметани 15-20%
  • 50 мл вершків 10% або молока

Рецепт приготування страви:

  1. Масло порізати на шматочки невеликого розміру і залишити на 20-30 хвилин у кімнатній температурі або в теплі. Підтале масло збити міксером із цукром до його повного розчинення.
  2. Поступово ввести в масляний крем борошно і какао-порошок, просіваючи і те, і інше через сито. Тісто розтерти руками, воно має нагадувати борошняну крихту. Духовку розігріти до 200С, форму для випічки змастити вершковим маслом.
  3. Викласти у форму крихту, утрамбувати її і сформувати бортики близько 2 см. Проколоти тісто в кількох місцях виделкою і відправити в розігріту духовку на 15 хвилин випікатися до готовності.
  4. Вийняти форму з духовки і залишити остигати, не накриваючи нічим. Приготувати сирну начинку для чізкейка Зебра. Творог протерти через сито або дуже добре перетерти виделкою.
  5. Вбити до сиру сирі яйця, додати цукор, сметану і ще раз розтерти виделкою. Збити отриману сирну масу міксером або блендером до отримання однорідної сирної кремової маси. Розділити крем на дві нерівні частини (у співвідношенні приблизно 3:2).
  6. Шоколад дрібно порубати, з'єднати з молоком або вершками в невеликій мисці і поставити її на водяну баню. Помішуючи, нагрівати шоколад із молоком до повної однорідності.
  7. Розтоплений шоколад злегка остудити і змішати з меншою половиною сирного крему. По черзі (по 1-2 ст.л.) влити обидва види крему по центру шоколадного коржа так, щоб вийшов смугастий малюнок. Духовку розігріти до 180/200С і відправити в неї форму з пирогом на 30-40 хвилин.
  8. Після випічки вимкнути духовку і залишити в ній форму з чізкейком до повного охолодження духової шафи. Вийняти форму, обережно дістати з неї пиріг або відразу нарізати його порційними шматочками та подавати до столу. Приємного чаювання!

Цей рецепт Чізкейка Зебра - ідеальний вибір для особливих випадків, коли ви хочете здивувати своїх гостей чимось новим та смачним. Насолоджуйтесь цим десертом в компанії близьких і друзів, і не забудьте поділитися своїми фотографіями в соціальних мережах, щоб інші теж могли насолодитися красою та смаком Чізкейка Зебра.