Рецепт човників з кабачків з фаршем у духовці

Кухня
Інгредієнти:
- 2 середні кабачки
- 1 склянка томатного соку
- 300 г говяжого фаршу
- сіль, цукор, спеції - за смаком
- 2 середні цибулини
- 100 г твердого сиру
- 3 ст. л. рослинної олії
Спосіб приготування:
- Овочі миємо, обрізаємо кінці. Розрізаємо вздовж на дві половини. Ложкою обережно виймаємо серцевину, формуючи "човник".
- Цибулю нарізаємо кубиками і обсмажуємо на рослинній олії до золотистого кольору.
- Додаємо фарш і, постійно помішуючи, тушкуємо близько п'яти хвилин.
- Як тільки м'ясо підрум'яниться і випарується волога, вливаємо в сковорідку томатний сік. Залишаємо до часткового випарування соку (близько 10 хвилин). Додаємо сіль, цукор та спеції. Обов'язково пробуємо на смак.
- Приготований фарш рівномірно розподіляємо по кабачкових лодочках.
- Тремо сир і посипаємо ним фарш.
- З фольги, складеної удвічі, формуємо форму. Змащуємо маслом. Викладаємо лодочки.
- Запікаємо в духовці 20 хвилин при температурі 200 градусів.
- Подаємо до столу. Смачного!
Додаткові поради:
- Щоб зробити смак страви більш насиченим, можна додати до томатного соку 2-3 столові ложки томатної пасти.
- Страва отримає додатковий аромат, якщо до фаршу додати 50 г копчених ковбасок та 2-3 зубчики часнику.
- Варіація: спробуйте використовувати індичий або свинячий фарш для різноманітності смаку.
- Сервірування: подавайте страву зі свіжими зеленими листями (базиліком, петрушкою) для додання свіжості і кольору.