Рецепт човників з кабачків з фаршем у духовці

Рецепт човників з кабачків з фаршем у духовці
4.4
(12)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Ланч
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 середні кабачки
  • 1 склянка томатного соку
  • 300 г говяжого фаршу
  • сіль, цукор, спеції - за смаком
  • 2 середні цибулини
  • 100 г твердого сиру
  • 3 ст. л. рослинної олії

Спосіб приготування:

  1. Овочі миємо, обрізаємо кінці. Розрізаємо вздовж на дві половини. Ложкою обережно виймаємо серцевину, формуючи "човник".
  2. Цибулю нарізаємо кубиками і обсмажуємо на рослинній олії до золотистого кольору.
  3. Додаємо фарш і, постійно помішуючи, тушкуємо близько п'яти хвилин.
  4. Як тільки м'ясо підрум'яниться і випарується волога, вливаємо в сковорідку томатний сік. Залишаємо до часткового випарування соку (близько 10 хвилин). Додаємо сіль, цукор та спеції. Обов'язково пробуємо на смак.
  5. Приготований фарш рівномірно розподіляємо по кабачкових лодочках.
  6. Тремо сир і посипаємо ним фарш.
  7. З фольги, складеної удвічі, формуємо форму. Змащуємо маслом. Викладаємо лодочки.
  8. Запікаємо в духовці 20 хвилин при температурі 200 градусів.
  9. Подаємо до столу. Смачного!

Додаткові поради:

  • Щоб зробити смак страви більш насиченим, можна додати до томатного соку 2-3 столові ложки томатної пасти.
  • Страва отримає додатковий аромат, якщо до фаршу додати 50 г копчених ковбасок та 2-3 зубчики часнику.
  • Варіація: спробуйте використовувати індичий або свинячий фарш для різноманітності смаку.
  • Сервірування: подавайте страву зі свіжими зеленими листями (базиліком, петрушкою) для додання свіжості і кольору.