Рецепт бендериків з фаршем
Інгредієнти:
Млинці для бендериків:
- 0,5 л молока
- 280 гр борошна
- 3 яйця (+ 2 яйця для смаження)
- 3 ст. рослинного масла
- 2 ст. цукру
- 3/4-1 ч.л. солі
Начинка з фаршу для бендериків:
- 400-500 гр фаршу (бажано свино-яловичого)
- 2 цибулини
- 5-6 ст. вершків 10% (можна замінити молоком або сметаною)
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- Приготувати млинці для бендериків із фаршем. Яйця збити вінчиком із сіллю та цукром до однорідності, влити приблизно 100-150 мл молока і розмішати. Поступово всипати борошно через сито з розпушувачем і вимішати однорідне тісто.
- Помішуючи млинцеве тісто, вливати тонкою цівкою молоко, що залишилося. Додати олію і розмішати. Сковороду змастити олією і поставити на сильний вогонь. Влити на розігріту сковороду трохи тіста, рівномірно розподілити його по всьому дну.
- Смажити млинець близько 1 хвилини з кожного боку до рум'яності та перекласти на блюдо. Таким чином спекти на розпеченій сковороді млинці з тіста, що залишилося, і скласти їх стопкою (сковорідку більше змащувати маслом не потрібно).
- Фарш з'єднати з подрібненою цибулею і подрібнити за допомогою блендера або комбайна (можна пропустити через м'ясорубку). Додати вершки, сіль, перець, спеції за смаком та перемішати.
- Млинець розрізати навпіл, в центр кожної половинки покласти фарша і згорнути млинці в трикутні конвертики (просто накрити начинку вільними краями). Таким чином розрізати кожен млинець на дві частини та наповнити їх начинкою. Яйця для смаження вбити в невелику миску, злегка посолити, поперчити і збовтати вилкою до однорідності.
- На сковороді розігріти 2-3 ст. олії, кожен виріб вмочити в яєчний кляр і викласти в розігріту олію. Смажити бендерики з фаршем на слабкому вогні під кришкою до рум'яної скоринки з обох боків. Перекласти їх на блюдо, дати трохи охолонути і подавати гарячим до столу. Смачного!
Ця страва - чудовий вибір для тих, хто хоче швидко та смачно підкріпитися. Бендерики з фаршем ідеально підходять для сніданку, обіду або вечері. Також вони можуть бути приготовані з різними начинками, такими як картопля, сир або гриби. Спробуйте різні варіації цієї страви і знайдіть своє улюблене поєднання інгредієнтів! Бендерики також можна запікати в духовці з сиром або з кисло-солодкою підливою - це зробить страву більш насиченою і незабутньою. Якщо вам потрібно готувати на вечерю для великої сім'ї, то цю страву можна легко подвоїти чи навіть потроїти - це не займе багато часу і засобів, а смак страви залишиться незмінним. А ще, якщо ви хочете, щоб бендерики вийшли особливо апетитними, використовуйте відбірний фарш і свіжі овочі. Приготуйте цю страву вдома і насолоджуйтеся її прекрасним смаком!