Ікра з баклажанів у мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг баклажанів
- 0,5 кг болгарського перцю
- 300 г моркви
- 300 г репчастої цибулі
- 100 г томатної пасти (або 200 мл домашнього томатного соку)
- сіль, перець та цукор за смаком
Рецепт приготування:
- Очистіть та наріжте цибулю дрібними кубиками, а моркву натріть на крупній тертці. В мультиварку влийте близько 2-3 ст.л. рослинної олії та встановить режим "Випічка" на 30 хвилин.
- В розігріту олію додайте цибулю та смажте її близько 10 хвилин до золотистого кольору. Тим часом очистіть баклажани й наріжте їх м’якоть невеликими кубиками.
- Додайте до мультиварки моркву та смажте разом із цибулею ще 5-7 хвилин. Додайте нарізані баклажани та смажте до закінчення режиму, періодично помішуючи лопаткою.
- Болгарський перець вимийте, видаліть насіння та наріжте м’якоть дрібними шматочками. Додайте його до мультиварки та встановіть режим "Тушіння" на 40 хвилин.
- За 15-20 хвилин до закінчення приготування ікри додайте дрібно нарізаний часник, сіль, перець та цукор за смаком, добре перемішайте та готуйте ще 15-20 хвилин.
- Протягом цього часу стерилізуйте банки будь-яким зручним для вас способом, а бляшані кришки прокип'ятіть протягом 10 хвилин. Розкладіть гарячу ікру з мультиварки по банках, закрийте кришками, переверніть банки дном догори та укутайте ковдрою.
- Після повного охолодження можна зняти ковдру та прибрати ікру з баклажанів в прохолодне та захищене від сонячних променів приміщення. Ця ікра може зберігатися до двох тижнів в холодильнику.
Цей рецепт ікри з баклажанів є досить універсальним, оскільки в ньому можна використовувати не тільки баклажани, але й інші овочі за своїм смаком. Наприклад, замість болгарського перцю можна використовувати гострий чилі, щоб додати блюду гостроту. Ідеально підійде для використання з хлібом, у вигляді бутербродів, або як прикраса до основної страви. Спробуйте цей рецепт та насолоджуйтеся чудовим смаком ікри з баклажанів в мультиварці!