Баклажанові оладки: смачно, корисно та просто

Баклажанові оладки: смачно, корисно та просто
3.8
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг баклажанів
  • 80 гр борошна
  • 1 яйце
  • 3 ст. сметани
  • 1-2 зубчики часнику
  • пів-ч.л. розпушувача
  • пів-ч.л. солі
  • чорний мелений перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Сирі баклажани очистити від шкірки та порізати на великі шматочки.
  2. Пропустити очищені баклажани через м'ясорубку і перекласти масу в сито, закріпити його над ємністю, куди стікатиме зайвий сік.
  3. Залишити м'якоть баклажанів на 5 хвилин стікати від рідини, періодично перемішуючи її і придавлюючи.
  4. Потім перекласти вміст сита в миску, додати сире яйце, сметану, тертий часник, сіль, перець і ретельно перемішати.
  5. Поступово ввести борошно, всипати розпушувач і перемішати до однорідності.
  6. На сковороді розігріти 3-4 ст. рослинної олії і викласти кілька оладок із баклажанного тіста.
  7. Смажити оладки із сирих баклажанів на середньому вогні до рум'яної скоринки з обох боків.
  8. Подавати баклажанні оладки до столу, на гарнір ідеально підійдуть свіжі помідори або салат з них. Смачного!

Ще одна цікава ідея - спробуйте додати до баклажанового тіста свіжі трави, такі як кріп, базилік чи петрушка, щоб надати страві більше аромату та свіжості. Або ж додайте до маси сир фета або моцарела, щоб змінити смак та текстуру страви.

Усі улюблені страви можна змінювати та експериментувати зі складом, щоб додати їм нового життя та смаку. Але цей рецепт баклажанових оладок завжди буде чудовим варіантом для швидкої та смачної вечері.