Баклажани з печерицями на зиму

Баклажани з печерицями на зиму
4.4
(13)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 кг помідорів
  • 1,5 кг баклажанів
  • 1 кг відварених печериць
  • 0,5 кг моркви
  • 0,5 кг болгарського перцю
  • 0,5 кг яблук (кислих сортів)
  • 250 мл рослинної олії
  • 250 мл оцту 9%
  • 100 г цукру
  • 2 головки (15 зубчиків) часнику
  • 1 червоний гострий перець
  • 2 ст. л. солі

Рецепт приготування:

  1. Вимийте печериці, потім опустіть їх у киплячу підсолену воду і проваріть їх протягом 5 хвилин після закипання. Злийте воду і залиште гриби остудитися.
  2. Вимийте помідори і видаліть місце кріплення плодоніжки; очистіть моркву від шкірки; очистіть болгарський перець від насіння; видаліть серцевину з яблук. Якщо червоний гострий перець занадто гострий - ви можете видалити у нього насіння.
  3. Пропустіть помідори з солодким та гострим перцем, яблуками та морквою через м'ясорубку. Перелийте отриману масу в каструлю або миску, поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
  4. Уварюйте овочі при слабкому кипінні протягом години, часто помішуючи.
  5. Додайте сіль з цукром, влійте рослинну олію і варіть ще півгодини.
  6. Вимийте баклажани, поріжте їх на невеликі шматочки і додайте до киплячого овочевого соусу разом з печерицями, тертим або дуже дрібно порізаним часником, влийте оцет і перемішайте.
  7. Прокип'ятіть кришки протягом 10 хвилин, а банки простерилізуйте будь-яким зручним для вас способом.
  8. Розкладіть готові баклажани з печерицями та аджикою по банках, закрийте кришками, переверніть догори дном і укутайте теплою  ковдрою або рушником.
  9. Після повного охолодження переверніть банки горловиною вгору і зберігайте в прохолодному темному місці.

Ці консерви з баклажанами та печерицями на зиму можна зберігати впродовж декількох місяців, тож вони ідеально підійдуть для тих, хто любить мати запаси на майбутнє. Крім того, і баклажани, і печериці є дуже корисними овочами, які містять багато вітамінів та мінералів, тому ці консерви є чудовим додатком до будь-якої страви. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся витриманим смаком баклажанів та печеріць протягом всієї зими!