Баклажани з печерицями на зиму
Кухня
Інгредієнти:
- 2 кг помідорів
- 1,5 кг баклажанів
- 1 кг відварених печериць
- 0,5 кг моркви
- 0,5 кг болгарського перцю
- 0,5 кг яблук (кислих сортів)
- 250 мл рослинної олії
- 250 мл оцту 9%
- 100 г цукру
- 2 головки (15 зубчиків) часнику
- 1 червоний гострий перець
- 2 ст. л. солі
Рецепт приготування:
- Вимийте печериці, потім опустіть їх у киплячу підсолену воду і проваріть їх протягом 5 хвилин після закипання. Злийте воду і залиште гриби остудитися.
- Вимийте помідори і видаліть місце кріплення плодоніжки; очистіть моркву від шкірки; очистіть болгарський перець від насіння; видаліть серцевину з яблук. Якщо червоний гострий перець занадто гострий - ви можете видалити у нього насіння.
- Пропустіть помідори з солодким та гострим перцем, яблуками та морквою через м'ясорубку. Перелийте отриману масу в каструлю або миску, поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
- Уварюйте овочі при слабкому кипінні протягом години, часто помішуючи.
- Додайте сіль з цукром, влійте рослинну олію і варіть ще півгодини.
- Вимийте баклажани, поріжте їх на невеликі шматочки і додайте до киплячого овочевого соусу разом з печерицями, тертим або дуже дрібно порізаним часником, влийте оцет і перемішайте.
- Прокип'ятіть кришки протягом 10 хвилин, а банки простерилізуйте будь-яким зручним для вас способом.
- Розкладіть готові баклажани з печерицями та аджикою по банках, закрийте кришками, переверніть догори дном і укутайте теплою ковдрою або рушником.
- Після повного охолодження переверніть банки горловиною вгору і зберігайте в прохолодному темному місці.
Ці консерви з баклажанами та печерицями на зиму можна зберігати впродовж декількох місяців, тож вони ідеально підійдуть для тих, хто любить мати запаси на майбутнє. Крім того, і баклажани, і печериці є дуже корисними овочами, які містять багато вітамінів та мінералів, тому ці консерви є чудовим додатком до будь-якої страви. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся витриманим смаком баклажанів та печеріць протягом всієї зими!