Огірки з цибулею на зиму

Огірки з цибулею на зиму
4.2
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 кг огірків
  • 1 кг цибулі
  • 300 мл рослинної олії
  • 120 мл 9% оцту
  • 100-120 г цукру
  • 6-10 горошин чорного перцю
  • 2-3 ст.л. солі

Рецепт приготування:

  1. Огірки вимити і обсушити, цибулю очистити від шкірки. Нарізати огірки тонкими кружечками або півкружечками, цибулю - тонкими кільцями або півкільцями.
  2. Змішати всі інгредієнти в одній каструлі або мисці, перемішати і накрити марлею або кришкою. Залишити на 3-4 години в кімнатній температурі, щоб овочі пустили сік.
  3. Простерилізувати банки будь-яким способом, кришки проварити окремо в каструлі (близько 10 хвилин). Поставити каструлю або миску на вогонь і, помішуючи, довести все до кипіння.
  4. Готувати огірки з цибулею потрібно на маленькому вогні протягом приблизно 5 хвилин. Як тільки огірки почнуть змінювати колір, треба одразу зняти миску з вогню і розкласти салат у стерильні банки. Закрити банки кришками, перевернути догори дном і укутати ковдрою, залишити на декілька годин до повного остигання.
  5. Готову заготівлю зберігати в прохолодному і темному місці протягом до 2 років разом з іншими заготівлями на зиму.

Цей рецепт дуже простий у приготуванні і дуже смачний. Огірки з цибулею - це відмінний варіант для тих, хто любить заготовки на зиму. Крім того, такий салат можна використовувати як додаток до різних страв, які ми готуємо взимку. Наприклад, його можна додавати до супів або смаженої картоплі зі шкварками.

Крім того, варто зазначити, що цей рецепт можна змінювати на свій смак. Наприклад, додавати до салату свіжі трави, часник або інші приправи. Якщо ви хочете більш гострий салат, то додайте до нього кілька гострих перчиків.

Заготівля на зиму - це завжди дуже зручно. Ви можете готувати такі страви великою кількістю і не хвилюватися, що вони швидко псуються. Заготівля огірків з цибулею стане справжнім скарбом для вашого столу взимку.