Оладки з баклажанів
Кухня
Інгредієнти:
- 4 баклажани
- 5 ст. борошна
- 1 яйце
- невеликий пучок кропу
- 2 зубчики часнику
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- Духовку розігріти до 180С, деко змастити олією.
- Баклажани ретельно вимити, зрізати кінчики і викласти на деко, відправити на півгодини в розігріту духовку.
- Вийняти деко, трохи остудити запечені баклажани і зняти з них шкірку.
- Подрібнити баклажанну м'якоть за допомогою виделки, блендера до пюреподібної консистенції.
- Часник очистити і пропустити через часникодавку (можна подрібнити ножем). Кріп промити. обсушити і нашаткувати.
- Додати до теплих баклажанів сире яйце, додати по ложці борошно і добре перемішати.
- Додати нашатковану зелень, сіль, перець, спеції до смаку і перемішати.
- Залишити тісто для оладок із баклажанів на півгодини при кімнатній температурі.
- На сковороді розігріти 50 мл олії і викласти кілька оладок.
- Смажити баклажанні оладки до рум'яності з обох боків по 2-3 хвилини.
- Тарілку застелити паперовими рушниками та перекласти на неї готові оладки.
- На сковороду з розігрітою олією викласти ще кілька оладок і просмажити їх до готовності.
- Таким чином приготувати оладки з тіста, що залишилося, і промокнути їх від жиру паперовими рушниками або серветками.
- Подавати оладки з баклажанів до столу гарячими, особливо смачно зі сметаною. Смачного!
Цікавий факт: баклажани є дуже корисним продуктом харчування, оскільки містять велику кількість антиоксидантів та вітамінів, таких як В6, К та фолієва кислота. Тому, оладки з баклажанів - це не тільки смачна, але й корисна страва. Також, цей рецепт можна змінювати та доповнювати за власним смаком, наприклад, додавати до тіста копчений сир або кукурудзяне борошно для більш насиченого смаку.