Оладки з баклажанів

Оладки з баклажанів
4.3
(6)
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 баклажани
  • 5 ст. борошна
  • 1 яйце
  • невеликий пучок кропу
  • 2 зубчики часнику
  • сіль, перець, спеції за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Духовку розігріти до 180С, деко змастити олією.
  2. Баклажани ретельно вимити, зрізати кінчики і викласти на деко, відправити на півгодини в розігріту духовку.
  3. Вийняти деко, трохи остудити запечені баклажани і зняти з них шкірку.
  4. Подрібнити баклажанну м'якоть за допомогою виделки, блендера до пюреподібної консистенції.
  5. Часник очистити і пропустити через часникодавку (можна подрібнити ножем). Кріп промити. обсушити і нашаткувати.
  6. Додати до теплих баклажанів сире яйце, додати по ложці борошно і добре перемішати.
  7. Додати нашатковану зелень, сіль, перець, спеції до смаку і перемішати.
  8. Залишити тісто для оладок із баклажанів на півгодини при кімнатній температурі.
  9. На сковороді розігріти 50 мл олії і викласти кілька оладок.
  10. Смажити баклажанні оладки до рум'яності з обох боків по 2-3 хвилини.
  11. Тарілку застелити паперовими рушниками та перекласти на неї готові оладки.
  12. На сковороду з розігрітою олією викласти ще кілька оладок і просмажити їх до готовності.
  13. Таким чином приготувати оладки з тіста, що залишилося, і промокнути їх від жиру паперовими рушниками або серветками.
  14. Подавати оладки з баклажанів до столу гарячими, особливо смачно зі сметаною. Смачного!

Цікавий факт: баклажани є дуже корисним продуктом харчування, оскільки містять велику кількість антиоксидантів та вітамінів, таких як В6, К та фолієва кислота. Тому, оладки з баклажанів - це не тільки смачна, але й корисна страва. Також, цей рецепт можна змінювати та доповнювати за власним смаком, наприклад, додавати до тіста копчений сир або кукурудзяне борошно для більш насиченого смаку.