Яйця з вершковим маслом (останнє нарізати на шматочки) вийміть з холодильника і залиште на 20 хвилин при кімнатній температурі. Пропустіть борошно через сито разом з розпушувачем і сіллю в одну миску, ретельно перемішайте.
Банани очистіть від шкірки, розміть вилкою або подрібніть блендером до консистенції пюре. Додайте молоко і ще раз перемішайте блендером або ретельно розтеріть вилкою.
Розігрійте духовку до 180С, форму для випічки або порційні формочки для кексів змастіть вершковим маслом, а потім злегка присипте борошном.
Додайте до бананового пюре цукор і перемішайте до його майже повного розчинення. Додайте по одному яйця, перемішуючи після кожного до однорідності міксером або сильно збиваючи віником. Додайте борошняну суміш до бананової маси і замішайте однорідне тісто.
Нарешті, додайте розтоплене вершкове масло і перемішайте все до однорідності. Додати в тісто малину, перемішати та перелити все у форму або формочки для випічки. Випікати банановий кекс із малиною близько 40 хвилин до рум'яності.
Вийняти форму з духовки, прикрити легким рушником та залишити на 15-20 хвилин. Вийняти готовий кекс із форми, обсипати цукровою пудрою та подавати до столу. Приємного чаювання!