Рецепт бананового кекса з малиною
Кухня
Інгредієнти:
- 150 г свіжої або розмороженої малини
- 1 середній банан
- 200 г борошна
- 180 г цукру
- 2 яйця
- 100 г вершкового масла
- 50 мл молока
- 1 чайна ложка розпушувача
- щепотка солі
Інструкції:
- Яйця з вершковим маслом (останнє нарізати на шматочки) вийміть з холодильника і залиште на 20 хвилин при кімнатній температурі. Пропустіть борошно через сито разом з розпушувачем і сіллю в одну миску, ретельно перемішайте.
- Банани очистіть від шкірки, розміть вилкою або подрібніть блендером до консистенції пюре. Додайте молоко і ще раз перемішайте блендером або ретельно розтеріть вилкою.
- Розігрійте духовку до 180С, форму для випічки або порційні формочки для кексів змастіть вершковим маслом, а потім злегка присипте борошном.
- Додайте до бананового пюре цукор і перемішайте до його майже повного розчинення. Додайте по одному яйця, перемішуючи після кожного до однорідності міксером або сильно збиваючи віником. Додайте борошняну суміш до бананової маси і замішайте однорідне тісто.
- Нарешті, додайте розтоплене вершкове масло і перемішайте все до однорідності. Додати в тісто малину, перемішати та перелити все у форму або формочки для випічки. Випікати банановий кекс із малиною близько 40 хвилин до рум'яності.
- Вийняти форму з духовки, прикрити легким рушником та залишити на 15-20 хвилин. Вийняти готовий кекс із форми, обсипати цукровою пудрою та подавати до столу. Приємного чаювання!