Рецепт бананового кекса з малиною

Рецепт бананового кекса з малиною
3.8
(5)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 150 г свіжої або розмороженої малини
  • 1 середній банан
  • 200 г борошна
  • 180 г цукру
  • 2 яйця
  • 100 г вершкового масла
  • 50 мл молока
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • щепотка солі

Інструкції:

  1. Яйця з вершковим маслом (останнє нарізати на шматочки) вийміть з холодильника і залиште на 20 хвилин при кімнатній температурі. Пропустіть борошно через сито разом з розпушувачем і сіллю в одну миску, ретельно перемішайте.
  2. Банани очистіть від шкірки, розміть вилкою або подрібніть блендером до консистенції пюре. Додайте молоко і ще раз перемішайте блендером або ретельно розтеріть вилкою.
  3. Розігрійте духовку до 180С, форму для випічки або порційні формочки для кексів змастіть вершковим маслом, а потім злегка присипте борошном.
  4. Додайте до бананового пюре цукор і перемішайте до його майже повного розчинення. Додайте по одному яйця, перемішуючи після кожного до однорідності міксером або сильно збиваючи віником. Додайте борошняну суміш до бананової маси і замішайте однорідне тісто.
  5. Нарешті, додайте розтоплене вершкове масло і перемішайте все до однорідності. Додати в тісто малину, перемішати та перелити все у форму або формочки для випічки. Випікати банановий кекс із малиною близько 40 хвилин до рум'яності.
  6. Вийняти форму з духовки, прикрити легким рушником та залишити на 15-20 хвилин. Вийняти готовий кекс із форми, обсипати цукровою пудрою та подавати до столу. Приємного чаювання!