Рецепт творожного кекса з малиною

Рецепт творожного кекса з малиною
4.3
(6)
Метод: В духовці
Підійде: Сніданок, Перекус
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 150 гр борошна
  • 150 гр цукру
  • 2 маленькі яйця (або 1 дуже велике)
  • 100 гр замороженої малини
  • 80 гр вершкового масла
  • 1/2 ч.л. ванільного цукру
  • 1/2 ч.л. розпушувача
  • 1/4 ч.л. солі

Рецепт приготування:

  1. Якщо у вас є свіжа малина, її потрібно перебрати, промити, повністю просушити і заморозити.
  2. Масло (порізати його на шматочки) і яйця заздалегідь вийняти з холодильника, залишити все на 20 хвилин при кімнатній температурі.
  3. Творог протерти через сито або пропустити через м'ясорубку (можна ретельно розтерти виделкою).
  4. Борошно просіяти через сито разом з розпушувачем в окрему миску та розмішати.
  5. Підтавше вершкове масло збити міксером на високій швидкості до пишності. Не перестаючи збивати масло, підсипати до нього тонкою цівкою цукру і змішувати на високих обертах до повного розчинення цукру і утворення кремової консистенції.
  6. Збиваючи масляний крем міксером, додати по ложці протертий творог. Неперестаючи збивати крем, вбити по одному сирі яйця, кожен раз збиваючи до однорідності.
  7. Додати до отриманої маси просіяну суху суміш, сіль, ванільний цукор, малину і вимішати лопаткою до однорідності.
  8. Розігріти духовку до 160/180 °C. Форму для випічки кексів змастити вершковим маслом і присипати борошном. Переложити все тісто в форму, розрівняти поверхню і відправити в розігріту духовку.
  9. Випікати творожний кекс близько 45 хвилин до рум'яної скоринки. Витягнути форму, накрити легким рушником і залишити як мінімум на 15 хвилин.
  10. Готовий кекс можна нарізати і подавати до столу гарячим, або повністю охолодити, витягнути з форми і обсипати цукровою пудрою. 

Ще один секрет успішної випічки цього кекса - це заморожені малинові ягоди, які під час печення не розпливаються в тісті і створюють неповторний смак. Крім того, додавання творогу у тісто дозволяє зберегти вологу та м'якість кекса протягом тривалого часу. Подавайте творожний кекс з малиною як десерт до чаю або кави, або використовуйте його як смачний перекус.