Рецепт творожного кекса з малиною
Кухня
Інгредієнти:
- 150 гр борошна
- 150 гр цукру
- 2 маленькі яйця (або 1 дуже велике)
- 100 гр замороженої малини
- 80 гр вершкового масла
- 1/2 ч.л. ванільного цукру
- 1/2 ч.л. розпушувача
- 1/4 ч.л. солі
Рецепт приготування:
- Якщо у вас є свіжа малина, її потрібно перебрати, промити, повністю просушити і заморозити.
- Масло (порізати його на шматочки) і яйця заздалегідь вийняти з холодильника, залишити все на 20 хвилин при кімнатній температурі.
- Творог протерти через сито або пропустити через м'ясорубку (можна ретельно розтерти виделкою).
- Борошно просіяти через сито разом з розпушувачем в окрему миску та розмішати.
- Підтавше вершкове масло збити міксером на високій швидкості до пишності. Не перестаючи збивати масло, підсипати до нього тонкою цівкою цукру і змішувати на високих обертах до повного розчинення цукру і утворення кремової консистенції.
- Збиваючи масляний крем міксером, додати по ложці протертий творог. Неперестаючи збивати крем, вбити по одному сирі яйця, кожен раз збиваючи до однорідності.
- Додати до отриманої маси просіяну суху суміш, сіль, ванільний цукор, малину і вимішати лопаткою до однорідності.
- Розігріти духовку до 160/180 °C. Форму для випічки кексів змастити вершковим маслом і присипати борошном. Переложити все тісто в форму, розрівняти поверхню і відправити в розігріту духовку.
- Випікати творожний кекс близько 45 хвилин до рум'яної скоринки. Витягнути форму, накрити легким рушником і залишити як мінімум на 15 хвилин.
- Готовий кекс можна нарізати і подавати до столу гарячим, або повністю охолодити, витягнути з форми і обсипати цукровою пудрою.
Ще один секрет успішної випічки цього кекса - це заморожені малинові ягоди, які під час печення не розпливаються в тісті і створюють неповторний смак. Крім того, додавання творогу у тісто дозволяє зберегти вологу та м'якість кекса протягом тривалого часу. Подавайте творожний кекс з малиною як десерт до чаю або кави, або використовуйте його як смачний перекус.