Залиште вершкове масло на 15 хвилин в теплі, щоб воно стало м'яким. Зняти тонкий шар цедри з лимона та натерти її на мілкій терці.
Збити м'яке масло міксером до пишності, додати цукор тонкою цівкою і ретельно збити. Потім додавайте по одному яйця, також ретельно збиваючи після кожного додавання.
Через 3-4 хвилини додати молоко, лимонний сік та продовжувати збивати ще кілька секунд.
Просійте борошно через сито разом з розпушувачем та щіпкою солі, додайте терту лимонну цедру та ретельно перемішайте.
З'єднайте яєчно-масляну масу з сухою борошняною сумішшю та вимішайте тісто до однорідності.
Змастіть чашу мультиварки шматочком вершкового масла, викладіть туди тісто і закрийте кришкою. Готувати лимонний кекс у мультиварці протягом години в режимі Випічка.
Вижміть лимонний сік з лимона та процідіть його через сито. Додайте 2-3 ст. л. цукру у підігрітий лимонний сік і доведіть сироп до кипіння, постійно помішуючи. Після закипання зменшіть вогонь та продовжуйте варити сироп протягом 2 хвилин.
Після звукового сигналу влийте лимонний сироп у мультиварку з кексом, проколіть пиріг в декількох місцях зубочисткою і закрийте кришкою.
Залиште лимонний кекс у мультиварці на 15 хвилин для просочення. Потім вийміть готовий пиріг з чаші мультиварки, прикрасьте за своїм смаком та подавайте до столу.