Райдужний чізкейк: рецепт вдома

Райдужний чізкейк: рецепт вдома
5.0
(7)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Для коржа

  • 2 склянки крекерного печива
  • 2 столові ложки цукру
  • 1/2 чайної ложки меленої кориці
  • 1 щіпка солі
  • 6 столових ложок м'якого вершкового масла

Для начинки

  • 900 гр вершкового сиру (бажано кімнатної температури)
  • 1,3 склянки цукру
  • 2 чайні ложки ванілі
  • 1 щіпка солі
  • 1 склянка сметани
  • 1 склянка (250 мл) жирних вершків
  • 4 великі курячі яйця
  • харчові барвники (6 пакетиків) синій, жовтий, зелений, червоний, блакитний, помаранчевий

Рецепт приготування страви:

  1. Форма для запікання має бути водонепроникною тому, що  цей десерт готується на водяній бані. Для цього упаковуємо форму у фольгу у 2-3 шари.
  2. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Подрібнюємо печиво. Це можна зробити як вручну – просто поламати його, так і, безпосередньо, у блендері. Додаємо сіль, цукор, корицю та м'яке вершкове масло.
  3. Перетираємо все ретельно руками та викладаємо рівним шаром в упаковану форму. Випікаємо корж у духовці 10 хвилин. Після приготування корж повинен охолонути.
  4. Вершковий сир збиваємо міксером до однорідної маси. Додаємо цукор, сіль, ваніль. В отриману масу поступово вбиваємо яйця і збиваємо. Обережно додаємо сметану та вершки, перемішуємо до отримання однорідної, гладкої маси.
  5. Однорідну гладку масу розливаємо у 6 мисок однакових за ємністю. У кожну миску додаємо один колір барвника.
  6. У центр форми, в якій знаходиться готовий корж, що охолов, виливаємо почергово різнокольорові суміші з 6-ти мисок. Найголовніше лити масу саме у центр форми. У розігріту духовку до 160 градусів ставимо форму на лист, заливаємо його окропом, приблизно висота шару води 3 см. І випікаємо наш десерт на водяній бані 1 годину 45 хвилин.
  7. Після закінчення часу вимикаємо духовку, відкриваємо дверцята і даємо готовому чізкейку охолонути близько 1 години, щоб уникнути тріщин.
  8. Накриваємо форму фольгою та відправляємо наш десерт у холодильник на 4 години.
  9. Перед подачею на стіл необхідно теплим ножем відокремити чізкейк від стін форми та відкрити кільце. Перекладаємо приготований десерт на гарну тарілку.

Радужний чізкейк є відмінним варіантом для дитячих вечірок або святкових заходів. Цей десерт здивує гостей яскравими кольорами і незвичайним смаком. Його можна зберігати в холодильнику до трьох днів і насолоджуватися кожним ковтком цієї незвичайної страви. Не бійтеся експериментувати з кольорами та додавати різні інгредієнти в начинку. Ви можете зробити свій унікальний варіант цього десерту, який точно запам'ятається вашим гостям!