Рецепт кавових трюфелів з ароматом еспресо

Рецепт кавових трюфелів з ароматом еспресо
4.8
(13)
Метод: На плиті
Підійде: Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 350 гр чорного шоколаду (бажано гіркого, не менше 70% какао)
  • 250 мл вершків 30-35%
  • 70 мл чистої води
  • 1 ст. вершкового масла
  • 1 ст. цукру
  • 2 ч. л. розчинної кави
  • 10 гр ванільного цукру
  • дрібка солі
  • + горіхи, вафлі та карамель для прикраси

Рецепт приготування:

  1. Каву всипати у невелику склянку, залити 70 мл окропу та розмішати до повного розчинення сухого залишку.
  2. Шоколад дрібно посікти і скласти в миску, поставити на водяну баню. Додати до подрібненого шоколаду вершки, вершкове масло, дрібку солі.
  3. Нагрівати шоколадну масу, помішуючи, до однорідності, але не доводячи до кипіння.
  4. Зняти миску з водяної бані, влити гарячу каву, всипати ванільний цукор, звичайний цукор і добре розмішати до повного розчинення цукру.
  5. Після повного остигання прибрати шоколадний крем у холодильник на 3-4 години до застигання.
  6. Через зазначений час приготувати горіхове посипання для кавових трюфелів. Горіхи очистити від шкірки або шкаралупи і нарізати дуже дрібними шматочками, можна розкачати їх скалкою, потім обсмажити на слабкому вогні (на сухій сковороді) легкої рум'яності.
  7. Вафлі розкришити руками, карамель подрібнити в крихту будь-яким зручним для вас способом.
  8. Змішати в одній мисці подрібнені горіхи з вафлями, карамеллю, вийняти шоколадно-кавову масу з холодильника.
  9. За допомогою десертної ложки сформувати із застиглого крему близько 20 рівних за розміром кульки, обваляти їх у горіховій суміші і викласти на деко, застелене харчовою плівкою.
  10. Кавові трюфелі повинні настоятися у холодильнику не менше 1-2 годин (краще залишити їх на 6-8 годин). Готові цукерки подавати до столу охолодженими, особливо смачно зі свіжозвареною кавою. Смачного!

Ці кавові трюфелі можуть стати чудовим подарунком для ваших близьких та друзів, або приємним додатком до вашого вечірнього чаю чи кави. Вони мають прекрасну структуру та насичений шоколадний смак, який ідеально поєднується з ароматом свіжої кави. Трюфелі можна обкатати у різних видів горіхів, вафель та карамелі, для того, щоб створити різноманітність в смаках та текстурах. Даний рецепт є досить простим у виконанні та не вимагає складних інгредієнтів, тому ви з легкістю зможете створити свій власний шедевр на своїй кухні.