Рецепт цукерок з кокосової стружки

Рецепт цукерок з кокосової стружки
4.3
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Банкет
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 350 гр згущеного молока
  • 200 гр кокосової стружки (+50-100 гр стружки для обсипання цукерок)
  • 25 гр вершкового масла
  • жменю очищеного мигдалю (можна замінити арахісом)

Інструкції:

  1. Вершкове масло розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі, не доводячи до кипіння і остудити до кімнатної температури.
  2. Влити до розтопленого масла, згущеного молока і розмішати до повної однорідності.
  3. Поступово по ложці ввести всю кокосову стружку і вимішати до однорідності. Отриману кокосову масу для цукерок поставити на півгодини-годину в холодильник для застигання.
  4. Неочищений арахіс потрібно обсмажити на сухій сковороді (на невеликому вогні) до появи рум'яного кольору та приємного аромату.
  5. Остудити смажені горіхи та очистити від шкірки руками. Через вказаний час вийняти масу з холодильника, приготувати мигдаль або арахіс, очищений від шкірки.
  6. Набрати чайною ложкою трохи маси з кокосової стружки, покласти до центру горішок. Загорнути мигдаль/арахіс у кокосову масу, надати цукерці форму кульки і обваляти в кокосовій стружці.
  7. Таким чином зліпити цукерки з кокосової стружки, що залишилася, і викласти їх на холодну тарілку.
  8. Поставити страву до холодильника на 10-15 хвилин. Подавати цукерки з кокосової стружки до столу охолодженими. Приємного чаювання!

Ці цукерки - чудовий вибір для десерту на будь-який захід або свято. Їх можна зберігати в холодильнику протягом декількох днів і насолоджуватися смаком кожен раз, коли захочеться щось солоденьке.

Ще один порада: спробуйте додати в кокосову масу різні інгредієнти, такі як крихти шоколаду, сухі фрукти або мед. Це додасть додатковий смак та текстуру цукеркам і зробить їх ще смачнішими.

Загалом, рецепт цукерок з кокосової стружки - це простий і смачний спосіб створити домашній десерт, який навіть діти можуть зробити. Спробуйте його самі і насолоджуйтеся смаком традиційних Рафаелло від тепер вже українських кулінарів.