Равіолі з сиром: смачна класика італійської кухні

Равіолі з сиром: смачна класика італійської кухні
4.5
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для равіолі:

  • 400 гр борошна
  • 125 мл молока
  • 80 мл чистої води
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. солі
  • 1 ч.л. рослинної олії

Начинка для равіолі з сиру:

  • 250 гр твердого сиру
  • 1 ст.л. сметани будь-якої жирності
  • невеликий пучок петрушки
  • 20 гр вершкового масла
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. На стіл просіяти 300 гр борошна, у центрі зробити невелике заглиблення. В окрему миску вбити яйце, додати сіль і збити виделкою до однорідності. У поглиблення влити яєчну суміш і поступово підсипаючи з країв борошно, вмішати його в суху масу.
  2. Потім зробити знову заглиблення і влити тепле молоко. Знову, підсипаючи з країв суху масу, вимішати все до однорідності. Покласти тісто для равіолі в миску, влити воду і ретельно перемішати.
  3. Викласти все на присипану борошном поверхню і знову почати вимішувати. У центрі зробити ямку, влити ложку рослинної олії і ретельно вимісити тісто до повного розчинення олії, покласти його в миску.
  4. Тісто для равіолі накрити легким рушником і залишити приблизно на 40 хвилин за кімнатної температури. Тим часом промити петрушку і дрібно порізати зелень. Сир натерти на тертці в миску, додати петрушку, сметану, сіль і перець за смаком, гарненько перемішати.
  5. Розділити готове тісто для равіолі на дві рівні частини і розкачати кожну в тонкий квадрат або прямокутник близько 0,5 см завтовшки. Шматки тіста мають бути однаковими за розміром.
  6. На один пласт викласти сирну начинку на відстані 4-5 см один від одного з усіх боків, класти приблизно по 1 ст.л. на кожну порцію. Накрити пласт тіста з сиром другим пластом тіста і розрізати все на порційні квадрати так, щоб кожна сирна начинка була в центрі квадрата (бажано розрізати круглим ножем для піци).
  7. З'єднати краї тіста кожного "вареника" і злегка притиснути їх один до одного. У каструлі закип'ятити воду і трохи її посолити. Всипати туди заготовки равіолі та зменшити вогонь так, щоб вода потроху кипіла.
  8. Варити равіолі з сиром протягом 5 хвилин після того, як вони спливуть на поверхню. Після цього вийняти готові равіолі шумівкою на тарілку. Зверху покласти шматочок вершкового масла, за бажанням посипати тертим сиром і прикрасити на свій смак.
  9. Подавати равіолі з сирною начинкою до столу гарячими.  Смачного! 

Ця страва стане чудовим вибором для обіду, вечері з друзями або романтичної вечері з коханою людиною. Щоб зробити її ще цікавішою, ви можете спробувати змінити начинку на свій смак. Наприклад, додайте до неї оливки, кунжут або базилік, щоб отримати нові смакові відтінки. Також можна експериментувати з формою равіолі: замість квадратів можна робити круглі вареники або ж використовувати форми для печива.