Пиріжки з цибулею та яйцем
Кухня
Інгредієнти:
Дріжджове тісто для пиріжків з цибулею і яйцем:
- 500 гр борошна
- 350 мл молока
- 1 яйце
- 2 ст.л. цукру
- 30 гр вершкового масла
- 1 ст.л. рослинної олії
- 1 ч.л. солі
- 7 гр сухих дріжджів
Начинка для пиріжків із цибулею та яйцем:
- 6 яєць
- пучок зеленої цибулі, вагою близько 300-350 гр
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Молоко підігріти до теплої температури і влити в миску. Розчинити в молоці половину цукру, солі та всі дріжджі. Залишити дріжджову опару на 15-20 хвилин у теплому місці. Тим часом просіяти борошно через сито.
- Яйце вийняти з холодильника і залишити в кімнатній температурі, щоб воно не було холодним. Вершкове масло порізати на шматочки і скласти в миску, поставити на водяну баню. Нагріти масло до рідкого стану, не доводячи до кипіння. Зняти миску з бані й залишити сотувати
- Потім вбити яйце в тепле (не гаряче) масло, додати цукор, що залишився, сіль і збити виделкою/вінчиком до однорідності. З'єднати теплу яєчну суміш із молочною і злегка збити виделкою.
- Близько 400 гр борошна ще раз просіяти через сито у велику миску і зробити в центрі заглиблення. Влити туди дріжджову рідину і вимішати все до однорідності. Поступово підмішувати необхідну кількість борошна, щоб тісто стало потрібної консистенції.
- Дріжджове тісто для пиріжків із цибулею та яйцем має вийти м'яким, але пластичним. Накрити миску легким рушником і залишити в теплому місці (35-40С) на півтори години.
- Тим часом приготувати начинку для пиріжків із яєць і цибулі. Яйця вийняти з холодильника, скласти в каструлю і залити холодною водою так, щоб їх повністю покрити. Поставити каструлю на вогонь і довести воду до кипіння. Варити яйця близько 10 хвилин до готовності.
- Потім злити гарячу воду і залити вміст каструлі холодною водою. Залишити яйця в холодній воді на кілька хвилин, коли нагріється - поміняти воду і знову залишити остигати.
- Зелену цибулю промити й нашаткувати. Скласти подрібнену цибулю в миску, додати приблизно пів ч.л. солі й гарненько пом'яти руками. Яйця вийняти з води й очистити від шкаралупи, порізати дрібними кубиками або натерти на крупній тертці.
- З'єднати цибулю з яйцем і перемішати. Зняти рушник із тіста, викласти його на присипану борошном поверхню й обім'яти руками. Від тіста відщипувати невеликі шматочки, формувати кульки і злегка притиснути їх рукою. Мають вийти коржі, товщиною близько 0,5 см і діаметром 5-7 см.
- У центр коржика покласти 1-2 ч.л. начинки і защипати краї. Надати пиріжку овальної форми і викласти на присипаний борошном стіл. Таким чином зліпити з тіста і начинки всі інші пиріжки з цибулею і яйцями.
- На пательні розігріти близько 150 мл рослинної олії. Щойно олія почне "потріскувати", викласти в неї заготовки пиріжків. Смажити пиріжки з цибулею на середньому вогні близько 3-5 хвилин з кожного боку до рум'яності.
- Готові пиріжки перекласти на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир. Подавати пиріжки з цибулею та яйцем гарячими до столу, особливо смачно зі сметаною. Смачного!
Цей рецепт пиріжків з цибулею та яйцем дозволяє варіювати начинку за своїм смаком. Замість цибулі, можна додати інші овочі, такі як капуста, гриби чи картопля. Також, до начинки можна додати різні спеції або сир, щоб надати пиріжкам більш насичений смак.