Пиріжки з рисом і яйцем

Пиріжки з рисом і яйцем
4.8
(14)
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 600 г борошна
  • 6 яєць
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г рису
  • невеликий пучок зеленої цибулі
  • 2 ст.л. цукру
  • 11 г сухих дріжджів
  • 1 ч.л. солі

Рецепт приготування:

  1. В 400 мл теплої води розмішайте цукор із сіллю, додайте дріжджі та ще раз розмішайте. Накрийте миску харчовою плівкою та залиште на 15-20 хвилин у теплому місці.
  2. Потім підмішайте борошно, додайте розтоплене вершкове масло, замісіть м'яке тісто. Накрийте його вологою легкою серветкою або плівкою,  залиште в теплому місці (до 30-35°С) на годину.
  3. Рис ретельно промийте, опустіть у каструлю з великою кількістю киплячої підсоленої води. Варіть його до готовності приблизно 20-25 хвилин.
  4. Тим часом залийте яйця холодною водою, поставте на сильний вогонь та доведіть до кипіння. Варіть яйця протягом 10 хвилин, потім злийте окріп, залийте їх льодяною водою, дайте їм охолонути. Очистіть яйця від шкаралупи та поріжте дрібненькими кубиками.
  5. Зелену цибулю промийте, дрібненько наріжте, змішайте з готовим рисом (перед цим промийте його на ситі під струмом прохолодної води) та нарізаними вареними яйцями. Влийте 1-2 ст.л. розтопленого вершкового масла, перемішайте.
  6. Тісто розділіть на 2 або 3 частини, кожну з них по черзі скатайте в ковбаску та наріжте на шматочки тіста, товщиною приблизно 1-1,5 см. Кожний отриманий шматочок розкатайте.
  7. Покладіть по центру коржику трохи начинки. З'єднайте та щільно притісніть краї тіста. Отримані пиріжки можна як посмажити на рослинному маслі, так і запікти у духовці при 180/200°C.
  8. Перед запіканням залиште пиріжки з рисом та яйцями на 10-15 хвилин у теплому місці. Потім змастіть їх сумішшю 1 жовтка та кількох ложок молока та випікайте до золотистого кольору при зазначеній температурі.
  9. Подавайте пиріжки з яйцем та рисом до столу гарячими. Смачного!

Після приготування смачних пиріжків залиште трохи часу на кулінарну фантазію! Змінюйте начинку, додавайте улюблені інгредієнти, експериментуйте з тістом. Пам'ятайте, кулінарні подорожі завжди приносять нові смакові відкриття та радість вашим близьким!