Пиріжки з лаваша з м'ясом у духовці

Пиріжки з лаваша з м'ясом у духовці
4.2
(5)
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 тонкі лаваша
  • 300 г фаршу
  • 1 невелика цибулина
  • 2 яйця
  • 100 мл молока
  • 50 мл рослинного масла
  • 2 ст. л. натурального йогурту або сметани до 15%
  • 0,5 ч.л. томатної пасти або 1-2 ч.л. кетчупу - за бажанням
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Очистіть і наріжте цибулю дрібненько; обсмажте її в 2-3 ст. л. рослинного масла на слабкому вогні до золотистого кольору.
  2. Додайте фарш, збільшіть вогонь до середнього або сильного і обсмажуйте його разом із цибулею, активно помішуючи і розминаючи комочки.
  3. Посоліть та поперчіть фарш за смаком під кінець його обсмаження. Перекладіть його на окрему тарілку.
  4. В окремій мисці підготуйте соус для пиріжків з лаваша: збийте виделкою сирі яйця з томатною пастою, додайте йогурт, знову збийте, додайте молоко з маслом і ретельно перемішайте.
  5. Кожен лаваш рівномірно намастіть отриманим соусом за допомогою силіконової кисті.
  6. Розріжте кожен лаваш на 4 рівні трикутники або квадрати. Покладіть на одну сторону фарш і згорніть лаваш з начинкою у трубочку.
  7. Перекладіть отримані трубочки на лист, попередньо змащений маслом або застелений пергаментним папером, і залийте (або розмастіть) залишком соусу.
  8. Печіть пиріжки з м'ясом з лаваша в духовці при 200С приблизно 10-15 хвилин до золотистої скоринки.
  9. Вийміть лист з духовки і залиште його принаймні на 5-7 хвилин.
  10. Подавайте готові пиріжки з лаваша до столу теплими. Смачного!

Ще один цікавий спосіб приготування цих пиріжків полягає в тому, щоб замінити фарш на мелене куряче м'ясо або на різні овочі, наприклад, броколі, моркву, цибулю та інші. Це дає можливість створювати різноманітні варіації цього рецепту та збагачувати його смаковими нотками.

Нехай ваші закуски завжди будуть вдалими та смачними, а цей рецепт допоможе вам у цьому!