Як приготувати ніжні рогалики на молоці
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг борошна
- 350 мл молока
- 2-3 ст. оливкової олії
- 2 ст. висівки
- 1 ст. меду
- 1,5 ч.л. сухих дріжджів
- 1 ч. л. солі з гіркою
- 1 ч. л. італійських трав
Рецепт приготування страви:
- Молоко підігріти до теплої температури (близько 35-40С), додати мед та сухі дріжджі. Розмішати рідку суміш до однорідності та залишити на 15 хвилин у теплі до появи пінної шапочки.
- Борошно просіяти через сито в окрему миску разом із сіллю, додати трави, висівки та розмішати. У центрі сухої суміші зробити поглиблення і, помішуючи, влити до неї тонкою цівкою молочну рідину.
- В кінці замішування влити по ложці оливкову олію та вимісити м'яке тісто. Накрити його легким і вологим рушником або харчовою плівкою і залишити на годину в теплі (30С).
- Готове тісто обім'яти, розділити на дві рівні частини і розкатати кожну тонке коло близько 0,5 см завтовшки. Вирізати з розкатаного тіста невеликі трикутники, згорнути кожен у рулетик (від основи до гострого кута) і викласти на деко, застелене пергаментним папером.
- Духовку розігріти до 160С, рогалики залишити на півгодини у теплому місці для вистоювання. Змастити поверхню молочних рогаликів олією і поставити деко у розігріту духовку.
- Випікати рогалики на молоці до рум'яної скоринки протягом півгодини. Вийняти деко і дати виробам охолонути щонайменше 10 хвилин. Дріжджові рогалики смачні як у теплому, так і охолодженому вигляді. Приємного чаювання!
Рогалики на молоці з італійськими травами - це відмінна ідея для сніданку, перекусу або десерту. Цікаво, що вони можуть бути збережені в герметичному контейнері протягом декількох днів. Тому вони ідеально підходять для людей, які завжди поспішають і хочуть мати на руках корисну та смачну їжу. Також можна спробувати додати до рецепту різні інгредієнти, такі як сир, шоколад, ягоди або горіхи, щоб отримати нові смакові варіації.