Пиріжки з капустою та яйцями

Пиріжки з капустою та яйцями
3.3
(13)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для пиріжків:

  • 800 г борошна
  • 500 мл сироватки
  • 50 г свіжих дріжджів
  • 3 ст.л. рослинної олії
  • 1 ст.л. цукру
  • 1-2 ч.л. солі

Начинка для пиріжків з капусти та яєць:

  • 800 г білокачанної капусти
  • 4-5 яєць
  • 2 великі помідори або 2 ст. л. томатної пасти
  • 1 болгарський перець (не обов'язково)
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • сіль, перець, мелена паприка та мелений червоний перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Розчиніть дріжджі в теплій воді або молоці з цукром та 1 ст.л. борошна. Залиште на 15-20 хвилин, щоб опара активувалася.
  2. Просійте борошно та додайте до нього сіль. Додайте сироватку та замішайте м'яке тісто. Додайте опару та рослинну олію, знову замішайте тісто і залиште його на 45-60 хвилин для підйому.
  3. Наріжте цибулю, капусту, моркву та болгарський перець на дрібні кубики. На сковороді обсмажте цибулю на середньому вогні, додайте моркву та болгарський перець і тушкуйте на середньому вогні 2-3 хвилини, потім додайте капусту та тушкуйте все разом протягом 10 хвилин.
  4. Додайте помідори або томатну пасту, сіль, перець та інші спеції за смаком і тушкуйте все разом ще 5-7 хвилин. Додайте нарізані яйця та зніміть сковороду з вогню. Начинка для пиріжків готова.
  5. Розділіть тісто на невеликі шарики, зробіть з них невеликі коржі і розкладіть по центру кожного шматочок капустяної начинки. Закрийте тісто над начинкою, щоб створити пиріжки. Защипайте краї тіста разом, щоб утворити щільну замкнуту форму.
  6. Розігрійте на сковороді рослинну олію, і покладіть на неї пиріжки з капустою і яйцями. Смажте до золотистого кольору з обох сторін протягом 4-5 хвилин на середньому вогні.
  7. Після зняття з плити покладіть пиріжки на паперові салфетки або рушник, щоб видалити надмірну олію. Подаємо на стіл гарячими.

Ці ситні пиріжки з капустою та яйцями на дріжджовому тісті стануть чудовим доповненням будь-якого столу і здивують своїм витонченим смаком. Насолоджуйтесь.

Смачного!