Слойки з яблуками

Слойки з яблуками
3.8
(14)
Метод: В духовці
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 900 гр листкового дріжджового тіста
  • 3 великих яблука
  • 330 мл солодкої газованої води (Спрайт), можна замінити білим напівсолодким вином або соком
  • 200 гр цукру
  • 120 гр вершкового масла
  • 10 гр ванільного цукру

Рецепт приготування страви:

  1. Листкове тісто для слойок вийняти з морозилки і залишити його розморожуватися. Спрайт, газовану воду, сік або біле вино залишити в кімнатній температурі. Вершкове масло порізати шматочками і скласти разом із цукром у невелику каструлю, поставити на вогонь.
  2. Помішуючи, довести масляну суміш до кипіння. Після цього зменшити вогонь і варити масляну карамель приблизно 5 хвилин при слабкому кипінні. Яблука очистити від шкірки, розрізати на дві частини та видалити серцевину.
  3. Порізати яблука дрібними кубиками і скласти в невелику миску. Листкове тісто злегка розкачати на присипаній борошном поверхні і розрізати на квадрати, а потім на трикутники (як для круасанів).
  4. Духовку розігріти до 200С, форму для випічки змастити невеликою кількістю олії. На кожен трикутник тіста покласти кілька шматочків яблука і згорнути в рулет так, щоб начинка опинилася всередині. Викласти слойки на змащену форму, залити масляною масою і солодкою газованою водою.
  5. Випікати слойки з яблуками приблизно півгодини. Потім вийняти форму і залишити її на 5 хвилин остигати. Перекласти готові яблучні слойки на тарілку і подавати до столу гарячими або остиглими. Приємного чаювання!

Приготування власних печива та пиріжків завжди має свою особливу магію. Вони наповнюють кухню ароматом свіжості та тішать смаком. Експериментуйте зі своїми улюбленими начинками, додавайте спеції та інгредієнти на ваш смак, і створюйте справжні кулінарні шедеври. Нехай ваші рецепти розчиняють серця і створюють незабутні моменти за столом!