Пишні домашні гамбургери, які розкішно тануть у роті

Пишні домашні гамбургери, які розкішно тануть у роті
4.2
(6)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Булочки для гамбургерів:

  • 375 гр борошна
  • 120 мл молока
  • 120 мл чистої води
  • 1 яйце (+ яйце для змащування)
  • 3 ст.л. рослинної олії
  • 1-2 ст.л. кунжуту
  • 1 ч.л. сухих дріжджів
  • 1 ч.л. цукру
  • пів ч.л. солі

Котлети для домашніх гамбургерів:

  • 350 гр м'ясного фаршу
  • 1 яйце
  • 1 зубчик часнику
  • сіль, перець за смаком

Решта інгредієнтів для гамбургера:

  • 1 великий помідор
  • 2 мариновані огірки
  • кілька листків салату
  • майонез, кетчуп - опціонально

Рецепт приготування страви:

  1. Почати з приготування тіста для булочок. Молоко з'єднати з водою, розмішати і підігріти до теплої температури (35-40С). Додати до молочної суміші цукор, дріжджі та розмішати. Залишити дріжджову опару на 10 хвилин у теплі. Яйце для тіста вийняти з холодильника і залишити на 10 хвилин у теплі.
  2. За вказаний час додати в опару яйце, сіль, рослинну олію і збити вінчиком до однорідності. До отриманої рідини просіяти борошно і перемішати. Потім змастити тісто для булочок з усіх боків рослинною олією. Накрити миску легким рушником і залишити тісто на годину в теплі (35-40С).
  3. Через годину перекласти дріжджове тісто, що підійшло, на поверхню, змащену олією. Розділити тісто на 8-9 рівних частин, надати їм форму круглих коржів. Деко застелити пергаментним папером, змастити його 0,5-1 ч.л. рослинної олії.
  4. Перекласти коржі на застелене деко, накрити харчовою плівкою і залишити на 15 хвилин у теплому місці. Тим часом розігріти духовку до 200С. Кунжут злегка обсмажити на сухій сковороді до появи аромату.
  5. Яйце для змащування вбити в невелику миску, збити виделкою до однорідного кольору. Змастити поверхню булочок для гамбургерів збитим яйцем, посипати кунжутом. Відправити деко в не повністю розігріту духовку.
  6. Випікати булочки для домашніх гамбургерів близько 20 хвилин до золотистого кольору. Потім вийняти деко і залишити на кілька хвилин застигати. Потім накрити булочки паперовим рушником і залишити їх вистигати.
  7. Тим часом приготувати котлети для домашніх гамбургерів. Часник розчавити в часникодавці, додати до фаршу разом із сирим яйцем і ретельно перемішати. Всипати сіль, перець за смаком і ретельно перемішати.
  8. Котлети для гамбургерів бажано смажити на грилі, змащеному 1 ч. л. рослинної олії. Смажити по 3-4 хвилини з кожного боку до готовності та рум'яного кольору. Якщо у вас немає гриля, можна підсмажити котлети на сковорідці в 1-2 ст.л. олії на середньо-сильному вогні.
  9. Перекласти готові котлети на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир. Листя салату промити, обсушити і порвати середніми шматочками. Помідор вимити і порізати тонкими кружечками. Мариновані огірки порізати тонкими кільцями.
  10. Остиглі булочки для гамбургерів розрізати вздовж на дві рівні частини. Обидві частини булочки змастити невеликою кількістю майонезу з внутрішньої сторони. На змащене денце булочки покласти лист салату, потім кружечок помідора, котлету.
  11. Змастити котлету невеликою кількістю кетчупу і викласти мариновані огірки. Накрити начинку верхньою булочкою і трохи придавити. За бажанням готові домашні гамбургери можна підігріти в мікрохвильовці або в духовці. Смачного!

Гамбургери завжди будуть популярними стравами для всієї родини. Вони можуть бути приготовані в різних варіаціях залежно від ваших смакових уподобань. Додавання маринованих огірків і свіжого салату додасть особливого смаку та хрускоту до цієї класичної страви. За допомогою цього простого рецепта ви зможете насолодитися смачними й апетитними гамбургерами просто вдома.