Пиріг зі сливами та яблуками

Пиріг зі сливами та яблуками
3.6
(6)
Метод: В духовці
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 середні або 1 велике яблуко
  • 4-6 слив
  • 250 г борошна
  • 200 г цукру
  • 150 мл кефіру будь-якої жирності
  • 2 яйця
  • 100 г вершкового масла
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 1-2 ст.л. сметани
  • 1/3 ч.л. соди або 1 ч.л. розпушувача
  • щіпка ваніліну

Рецепт приготування:

  1. Розріжте вершкове масло на шматочки та залиште за 15-20 хвилин разом з яйцями та кефіром при кімнатній температурі, щоб воно добре розтануло. Просійте борошно через сито разом з содою / розпушувачем, ваніліном та сіллю в одну миску та ретельно змішайте.
  2. Яблука помийте, видаліть серцевину та наріжте м’якоть разом зі шкіркою тонкими часточками. Промийте сливи, обсушіть, видаліть кісточку та наріжте м’якоть разом із шкіркою на кубики або часточки.
  3. Розігрійте духовку до 180С. Форму для випічки застеліть пергаментною бумагою або змастіть вершковим маслом та присипте борошном. Масло збийте міксером на високих обертах.
  4. Не зупиняючись збивати масло, додайте тонким струмочком цукор та збивайте ще 5 хвилин до повного розчинення цукру. Під час збиття масляного крему вбийте сири яйця, ретельно збиваючи суміш до однорідності після кожного разу.
  5. В кінці збиття додайте кефір тонким струмком та змішуйте до однорідної консистенції. Додайте просіяну борошняну суміш та змішайте віночком не дуже густе тісто, а потім перелийте його в форму для випічки. Зверху розкладіть фрукти та трохи притисніть їх у тісто.
  6. Пекіть пиріг з яблуками та сливами близько 30 хвилин, доки він не набере золотистого кольору. Вийміть форму з духовки, накрийте легким рушником та залиште охолонути на півгодини. Перекладіть яблучно-сливовий пиріг на тарілку, поріжте на порційні шматочки та подавайте до чаю.

Цей пиріг з яблуками та сливами - простий у приготуванні та дуже смачний. Яблука та сливи додають йому соковитість та аромат, а кефір робить його м'яким та ніжним. Це чудова ідея для вечірнього чаювання з друзями або родиною. Подавайте його з ванільним морозивом або зверху посипте цукровою пудрою для більшої насолоди. Спробуйте цей рецепт та насолоджуйтеся найкращим смаком з кожним ковтком!