Пиріг зі сливами та яблуками
Кухня
Інгредієнти:
- 2 середні або 1 велике яблуко
- 4-6 слив
- 250 г борошна
- 200 г цукру
- 150 мл кефіру будь-якої жирності
- 2 яйця
- 100 г вершкового масла
- 2 ст.л. рослинної олії
- 1-2 ст.л. сметани
- 1/3 ч.л. соди або 1 ч.л. розпушувача
- щіпка ваніліну
Рецепт приготування:
- Розріжте вершкове масло на шматочки та залиште за 15-20 хвилин разом з яйцями та кефіром при кімнатній температурі, щоб воно добре розтануло. Просійте борошно через сито разом з содою / розпушувачем, ваніліном та сіллю в одну миску та ретельно змішайте.
- Яблука помийте, видаліть серцевину та наріжте м’якоть разом зі шкіркою тонкими часточками. Промийте сливи, обсушіть, видаліть кісточку та наріжте м’якоть разом із шкіркою на кубики або часточки.
- Розігрійте духовку до 180С. Форму для випічки застеліть пергаментною бумагою або змастіть вершковим маслом та присипте борошном. Масло збийте міксером на високих обертах.
- Не зупиняючись збивати масло, додайте тонким струмочком цукор та збивайте ще 5 хвилин до повного розчинення цукру. Під час збиття масляного крему вбийте сири яйця, ретельно збиваючи суміш до однорідності після кожного разу.
- В кінці збиття додайте кефір тонким струмком та змішуйте до однорідної консистенції. Додайте просіяну борошняну суміш та змішайте віночком не дуже густе тісто, а потім перелийте його в форму для випічки. Зверху розкладіть фрукти та трохи притисніть їх у тісто.
- Пекіть пиріг з яблуками та сливами близько 30 хвилин, доки він не набере золотистого кольору. Вийміть форму з духовки, накрийте легким рушником та залиште охолонути на півгодини. Перекладіть яблучно-сливовий пиріг на тарілку, поріжте на порційні шматочки та подавайте до чаю.
Цей пиріг з яблуками та сливами - простий у приготуванні та дуже смачний. Яблука та сливи додають йому соковитість та аромат, а кефір робить його м'яким та ніжним. Це чудова ідея для вечірнього чаювання з друзями або родиною. Подавайте його з ванільним морозивом або зверху посипте цукровою пудрою для більшої насолоди. Спробуйте цей рецепт та насолоджуйтеся найкращим смаком з кожним ковтком!