Пиріг з яблуками та брусницею

Пиріг з яблуками та брусницею
4.8
(13)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4-5 яблук
  • 4 яйця
  • 250 г борошна
  • 200 мл класичного йогурту
  • 180 г цукру
  • 150-180 г брусниці
  • 100 г вершкового масла
  • 10 г ванільного цукру
  • 2 ч.л. розпушувача
  • 1 ч.л. молотої кориці
  • 1/2 ч.л. - 1 ч.л. молотого сушеного імбиру
  • цукор з корицею для присипки

Рецепт приготування:

  1. Розтопіть вершкове масло на водяній бані і остудіть до кімнатної температури.
  2. В окрему миску просійте всі сухі інгредієнти і добре перемішайте.
  3. Яблука ретельно вимийте, видаліть серцевину і наріжте на тонкі скибочки разом зі шкіркою, брусницю промийте і дайте стекти воді.
  4. У іншій мисці збийте яйця міксером до утворення піни. Поступово додавайте цукор і продовжуйте збивати ще 5-7 хвилин до збільшення обсягу суміші в 2-3 рази.
  5. Додаючи йогурт та розтоплене вершкове масло до збитих яєць, перемішайте складові до однорідної маси.
  6. Додайте суху суміш до яєчної маси та перемішайте до однорідності, додайте отриману масу до заздалегідь підготовленої форми для випічки, попередньо застеленої папером для випічки або змащеної вершковим маслом і присипаної борошном. 
  7. Розкладіть на тісто нарізані яблука та брусницю, легенько притискаючи їх до тіста, а потім присипте цукром з корицею.
  8. Поставте пиріг у духовку на 20-30 хвилин при температурі 200 градусів С, аж поки скоринка стане золотистою. Вийміть пиріг з духовки та дайте йому трохи охолодитись перед подачею на стіл.

Цей пиріг чудово підходить як для десерту, так і для перекусу, особливо з чаєм або кавою. Брусниця та яблука забезпечують свіжість та кислинку, а м'яке тісто з додаванням ванільного цукру і кориці додають неперевершеного смаку і аромату.

Крім того, пиріг з яблуками та брусницею - досить легка випічка, тому її можна приготувати із задоволенням не тільки на святковий стіл, а й у будні дні. Він також може бути відмінним вибором для тих, хто слідкує за своєю фігурою, оскільки містить мало жирів та вуглеводів, а отже, може стати здоровим та корисним десертом.