Пиріг з яблуками та брусницею
Кухня
Інгредієнти:
- 4-5 яблук
- 4 яйця
- 250 г борошна
- 200 мл класичного йогурту
- 180 г цукру
- 150-180 г брусниці
- 100 г вершкового масла
- 10 г ванільного цукру
- 2 ч.л. розпушувача
- 1 ч.л. молотої кориці
- 1/2 ч.л. - 1 ч.л. молотого сушеного імбиру
- цукор з корицею для присипки
Рецепт приготування:
- Розтопіть вершкове масло на водяній бані і остудіть до кімнатної температури.
- В окрему миску просійте всі сухі інгредієнти і добре перемішайте.
- Яблука ретельно вимийте, видаліть серцевину і наріжте на тонкі скибочки разом зі шкіркою, брусницю промийте і дайте стекти воді.
- У іншій мисці збийте яйця міксером до утворення піни. Поступово додавайте цукор і продовжуйте збивати ще 5-7 хвилин до збільшення обсягу суміші в 2-3 рази.
- Додаючи йогурт та розтоплене вершкове масло до збитих яєць, перемішайте складові до однорідної маси.
- Додайте суху суміш до яєчної маси та перемішайте до однорідності, додайте отриману масу до заздалегідь підготовленої форми для випічки, попередньо застеленої папером для випічки або змащеної вершковим маслом і присипаної борошном.
- Розкладіть на тісто нарізані яблука та брусницю, легенько притискаючи їх до тіста, а потім присипте цукром з корицею.
- Поставте пиріг у духовку на 20-30 хвилин при температурі 200 градусів С, аж поки скоринка стане золотистою. Вийміть пиріг з духовки та дайте йому трохи охолодитись перед подачею на стіл.
Цей пиріг чудово підходить як для десерту, так і для перекусу, особливо з чаєм або кавою. Брусниця та яблука забезпечують свіжість та кислинку, а м'яке тісто з додаванням ванільного цукру і кориці додають неперевершеного смаку і аромату.
Крім того, пиріг з яблуками та брусницею - досить легка випічка, тому її можна приготувати із задоволенням не тільки на святковий стіл, а й у будні дні. Він також може бути відмінним вибором для тих, хто слідкує за своєю фігурою, оскільки містить мало жирів та вуглеводів, а отже, може стати здоровим та корисним десертом.