Чізкейк з білого шоколаду та вишневим сиропом

Чізкейк з білого шоколаду та вишневим сиропом
5.0
(9)
Метод: В духовці
Підійде: Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Сироп із вишень:

  • 200г води
  • 70г цукру
  • 1 паличка кориці (можна у пакетиках)
  • 10 шт. зерен анісу
  • 2-3 шт. гвоздик
  • 2 х 5 см смужки апельсинової кірки
  • 550г свіжої вишні без кісточок

Корж:

  • 200г печива з борошна грубого помелу
  • 150г галетного печива
  • 2 ст. ложки цукру
  • 100г вершкового масла

Начинка:

  • 450г білого шоколаду
  • 1 кг вершкового сиру (Філадельфія чи Альметте)
  • 50г цукру
  • 4 яйця
  • 1 ч. л. ванілі
  • 1,5 ч. ложки меленого імбиру
  • 200г сметани

Рецепт приготування страви:

  1. Корж: розігріти духовку до 160 °C.
  2. У кухонному комбайні, дрібно подрібнити печиво з борошна грубого помелу, галетне печиво і цукор.
  3. Додайте м'яке вершкове масло і ретельно перемішайте.
  4. Покласти у форму для запікання тісто і розрівняти так, щоб вийшов кошик.
  5. Тобто по всьому дну форми і десь на 3/4 по краях. Форма для запікання повинна мати діаметр приблизно 23 см.
  6. Поставити форму з тістом в холодильник, доки буде готова начинка.
  7. Начинка: розламати білий шоколад на невеликі шматочки. Покласти розколотий шоколад у ємність, розташовану над каструлею із гарячою водою (водяна баня). Періодично помішуємо, поки шоколад не розтане.
  8. За допомогою міксера збити вершковий сир і 1/4 склянки цукру у великій мисці, протягом 3 хвилин, доки суміш стане пухкою.
  9. Додати яйця по черзі. Після кожного додавання суміш обережно розмішувати. Висипаємо ваніль та мелений імбир.
  10. Поступово до розплавленого білого шоколаду додати сирно-яєчну суміш. Ретельно все збити міксером.
  11. Перекласти начинку у форму для випікання з коржем. Випікати близько 50 хвилин, до повного приготування начинки.
  12. У маленькій мисці, перемішати сметану і 1 столову ложку цукру, що залишилася.
  13. Вийняти з духовки форму з десертом. Обережно ложкою на гарячий чізкейк викласти зверху сметанну суміш і розрівняти. Випікати ще 10 хвилин.
  14. Вийняти чізкейк із духовки та відокремити ножем бортик форми від десерту. Дати повністю охолонути і поставити в холодильник щонайменше на 6 годин (можна на ніч).
  15. Сироп з вишні: у каструлю з водою (200 мл) додати цукор, паличку кориці, аніс, гвоздики, і апельсинову кірку довести до кипіння на сильному вогні, постійно помішуючи. Зменшити вогонь до середнього та варити на повільному вогні протягом 5 хвилин.
  16. Додати вишню та варити на повільному вогні протягом 2 хвилин.
  17. Зняти з вогню та відкласти, щоб охолонув сироп. Накрити кришкою і поставити в холодильник до повного охолодження.
  18. Також сироп із вишень можна подавати у теплому вигляді.
  19. Перед подачею на стіл чізкейк вийняти з форми. Розрізати на шматочки і полити вишневим сиропом навколо кожного.

Чізкейк з білого шоколаду та вишневим сиропом - це чудовий десерт для будь-якої важливої події, який підійде для будь-якої пори року. Натуральний вишневий сироп надає цьому десерту особливої свіжості та аромату, а білий шоколад робить його ніжним та солодким. Додайте своєї улюбленої смакової нотки та насолоджуйтеся!