Чізкейк з білого шоколаду та вишневим сиропом

Кухня
Інгредієнти:
Сироп із вишень:
- 200г води
- 70г цукру
- 1 паличка кориці (можна у пакетиках)
- 10 шт. зерен анісу
- 2-3 шт. гвоздик
- 2 х 5 см смужки апельсинової кірки
- 550г свіжої вишні без кісточок
Корж:
- 200г печива з борошна грубого помелу
- 150г галетного печива
- 2 ст. ложки цукру
- 100г вершкового масла
Начинка:
- 450г білого шоколаду
- 1 кг вершкового сиру (Філадельфія чи Альметте)
- 50г цукру
- 4 яйця
- 1 ч. л. ванілі
- 1,5 ч. ложки меленого імбиру
- 200г сметани
Рецепт приготування страви:
- Корж: розігріти духовку до 160 °C.
- У кухонному комбайні, дрібно подрібнити печиво з борошна грубого помелу, галетне печиво і цукор.
- Додайте м'яке вершкове масло і ретельно перемішайте.
- Покласти у форму для запікання тісто і розрівняти так, щоб вийшов кошик.
- Тобто по всьому дну форми і десь на 3/4 по краях. Форма для запікання повинна мати діаметр приблизно 23 см.
- Поставити форму з тістом в холодильник, доки буде готова начинка.
- Начинка: розламати білий шоколад на невеликі шматочки. Покласти розколотий шоколад у ємність, розташовану над каструлею із гарячою водою (водяна баня). Періодично помішуємо, поки шоколад не розтане.
- За допомогою міксера збити вершковий сир і 1/4 склянки цукру у великій мисці, протягом 3 хвилин, доки суміш стане пухкою.
- Додати яйця по черзі. Після кожного додавання суміш обережно розмішувати. Висипаємо ваніль та мелений імбир.
- Поступово до розплавленого білого шоколаду додати сирно-яєчну суміш. Ретельно все збити міксером.
- Перекласти начинку у форму для випікання з коржем. Випікати близько 50 хвилин, до повного приготування начинки.
- У маленькій мисці, перемішати сметану і 1 столову ложку цукру, що залишилася.
- Вийняти з духовки форму з десертом. Обережно ложкою на гарячий чізкейк викласти зверху сметанну суміш і розрівняти. Випікати ще 10 хвилин.
- Вийняти чізкейк із духовки та відокремити ножем бортик форми від десерту. Дати повністю охолонути і поставити в холодильник щонайменше на 6 годин (можна на ніч).
- Сироп з вишні: у каструлю з водою (200 мл) додати цукор, паличку кориці, аніс, гвоздики, і апельсинову кірку довести до кипіння на сильному вогні, постійно помішуючи. Зменшити вогонь до середнього та варити на повільному вогні протягом 5 хвилин.
- Додати вишню та варити на повільному вогні протягом 2 хвилин.
- Зняти з вогню та відкласти, щоб охолонув сироп. Накрити кришкою і поставити в холодильник до повного охолодження.
- Також сироп із вишень можна подавати у теплому вигляді.
- Перед подачею на стіл чізкейк вийняти з форми. Розрізати на шматочки і полити вишневим сиропом навколо кожного.
Чізкейк з білого шоколаду та вишневим сиропом - це чудовий десерт для будь-якої важливої події, який підійде для будь-якої пори року. Натуральний вишневий сироп надає цьому десерту особливої свіжості та аромату, а білий шоколад робить його ніжним та солодким. Додайте своєї улюбленої смакової нотки та насолоджуйтеся!