Пиріг "Ранкова роса": витончений смак і ніжна текстура

Пиріг "Ранкова роса": витончений смак і ніжна текстура
5.0
(8)
Підійде: Вечеря, Ланч, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 гр борошна
  • 200 гр маргарину
  • 200 гр творогу
  • 3 яйця
  • 150 гр цукру (+ 3 ст.л. для творожних кульок)
  • 150 гр сметани
  • 5 ст. кокосової стружки
  • 50 мл молока
  • 1 яєчний жовток
  • 2 ст. какао-порошка
  • 10 гр розпушувача

Заварний крем для пирога:

  • 0,5 л молока
  • 150 гр цукру
  • 1 яйце
  • 2 ст. борошна
  • 10 гр ванільного цукру

Рецепт приготування страви:

  1. Творог протерти через сито, додати цукор, жовток та кокосову стружку.
  2. Ретельно розтерти творожну масу до однорідності та сформувати з неї кульки вологими руками, розміром із волоський горіх.
  3. Викласти сирні кульки на дошку і поставити їх на півгодини в холодильник.
  4. Маргарин порізати на шматочки і залишити на 10 хвилин у теплі, щоб він підтанув.
  5. Потім додати цукор і збити міксером на високій швидкості до утворення однорідної та пишної кремової маси (3-4 хвилини).
  6. Не перестаючи збивати, додати по одному сирі яйця та один білок, збивати ще кілька хвилин до пишності.
  7. Збиваючи, влити тонкою цівкою молоко і сметану.
  8. Борошно просіяти з розпушувачем через сито і підмішати до збитої яєчно-масляної маси.
  9. Форму для випічки змастити маслом, розігріти духовку до 180С.
  10. Влити у форму половину тіста, рівномірно його розподілити на дно.
  11. До тісту, що залишився, підмішати какао, обережно викласти шоколадне тісто зверху світлого. Втиснути в пиріг сирні кульки і відправити в розігріту духовку.
  12. Випікати пиріг "Ранкова роса" 45 хвилин за вказаної температури.
  13. Вийняти форму з духовки, накрити пиріг легким рушником і залишити охолоджуватися.
  14. Приготувати заварний крем: яйце з'єднати з цукром, ванільним цукром, борошном і збити вінчиком майже до однорідності.
  15. Безперервно збиваючи яєчний крем вінчиком, влити тонкою цівкою кипляче молоко.
  16. Перелити молочний крем у каструлю та поставити на вогонь. Готувати заварний крем ще 1-2 хвилини після закипання, безперервно помішуючи, до легкого загусання.
  17. Зняти каструлю з вогню, накрити кришкою і дати крему 15-20 хвилин охолонути.
  18. Покрити охолоджений пиріг теплим кремом і залишити ще на 15-20 хвилин.
  19. Пиріг "Ранкова роса" буде смачнішим, якщо дати йому настоятися в холодильнику 2-3 години перед подачею. Приємного чаювання!

Цей пиріг може бути чудовим варіантом для особливих випадків, таких як день народження, святкування річниці або важливої події. Він гармонійно поєднує в собі солодкий та кисломолочний смак, завдяки чому підійде до смаку багатьох людей.

Цей рецепт можна варіювати, додавши до тіста фрукти або ягоди, такі як вишні або ягоди годжі, для того, щоб додати свіжість і гостроту в смак. Також можна замінити маргарин на вершкове масло, щоб зробити пиріг ще більш ніжним і ароматним.