Рецепт творожного рулета з яблуками

Рецепт творожного рулета з яблуками
3.5
(9)
Метод: В духовці
Підійде: Ланч, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 середніх яблука
  • 300 гр борошна
  • 200 гр творогу
  • 150 гр цукру
  • 2 сливи (можна замінити 1 невеликим яблуком)
  • 2 яйця (+ 1 яйце для змащування рулету)
  • 100 гр вершкового масла
  • 20 гр ванільного цукру
  • 1 ч. л. меленої кориці
  • пів-ч.л. соди
  • 1/4 ч. л. меленого мускатного горіха (не обов'язково)
  • дрібка солі

Рецепт приготування страви:

  1. Вершкове масло вийняти з холодильника, порізати на шматочки і залишити на півгодини при  кімнатній температурі.
  2. Яблука та сливи ретельно вимити, видалити серцевину у яблук і кісточки у слив, порізати м'якоть фруктів разом із шкіркою тонкими скибочками.
  3. Яйця збити міксером до утворення піни і всипати цукор тонкою цівкою. Збивати ще 5 хвилин до пишності, додати по шматочку все вершкове масло і збивати до однорідності.
  4. Не перестаючи збивати яєчно-масляну масу, додати творог (бажано попередньо протерти його через сито або розім'яти виделкою).
  5. До отриманої творожної маси просіяти через сито борошно з содою і сіллю, вимісити м'яке тісто, що не липне до рук.
  6. Духовку розігріти до 200С, деко застелити пергаментним папером.
  7. Розкатати тісто в пласт близько 0,6 см завтовшки, викласти рівномірним шаром яблука зі зливами, посипати ванільним цукром, корицею і меленим мускатним горіхом.
  8. Згорнути щільний рулет із фруктами, в окремій ємності збовтати вилкою жовток з 2 ст.л. молока та змастити отриманою сумішшю верх творожного тіста.
  9. Відправити деко в розігріту до 200С духову шафу.
  10. Випікати сирний рулет із яблуками до рум'яної скоринки протягом півгодини.
  11. Вийняти деко і залишити рулет мінімум на 10-15 хвилин охолоджуватися під рушником.
  12. Зняти рушник, обсипати рулет цукровою пудрою та подавати до столу. Приємного чаювання!

Цей рецепт - ідеальна варіація на тему класичного рулета. Він готується дуже просто та швидко, але результат виходить дуже вишуканим та смачним. Ідеально підходить для подачі з кавою чи чаєм, а також може стати головним десертом на святковому столі. А ще його можна взяти з собою на пікнік або додому до гостей як сюрприз. Творожний рулет з яблуками - це страва, яку точно варто спробувати, особливо в теплу пору року, коли так хочеться чогось теплого та затишного.