Рецепт торта Три молока з вершками

Рецепт торта Три молока з вершками
3.3
(9)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 200 гр цукру
  • 150 гр борошна
  • 50 мл рослинної олії
  • 50 мл окропу
  • 10 гр розпушувача
  • Вершкове заливання для торта Три молока:
  • 200 мл вершків 20%
  • 200 мл згущене молоко
  • 200 мл концентрованого молока (можна замінити топленим)

Рецепт приготування страви:

  1. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити вершковим маслом і присипати борошном (або просто застелити пергаментним папером).
  2. Яйця вбити в миску і збити до пишності міксером. Не перестаючи збивати яйця, всипати до них тонкою цівкою цукор і збивати ще 5-6 хвилин на високій швидкості до утворення густої та світлої маси.
  3. Просіяти через сито борошно з розпушувачем в окрему миску та розмішати.
  4. Поступово ввести борошняну суміш у яєчний крем, вимішуючи його лопаткою.
  5. Влити в бісквітне тісто олію, перемішати, влити окріп і знову розмішати.
  6. Відразу ж перелити тісто у форму для випічки та відправити в розігріту духовку.
  7. Випікати бісквіт для торта Три молока протягом півгодини.
  8. Вийняти форму з духовки та залишити на 5 хвилин охолоджуватися.
  9. Якщо ви випікали торт із пергаментним папером - його потрібно зняти і повернути бісквіт назад у форму.
  10. В окремій мисці змішати в рівних пропорціях концентроване або топлене молоко, згущене молоко (не варене) і вершки, розмішати вінчиком до однорідного кольору та консистенції.
  11. Проколоти гарячий торт у кількох місцях шпажкою чи довгою зубочисткою, рівномірно залити половиною молочної заливки.
  12. Після повного остигання торта залити його молочною сумішшю, що залишилася, і прибрати в холодильник до повного вбирання рідини.
  13. Торт Три молока з вершковим заливом буде смачніше, якщо дати йому настоятися в холодильнику 10-12 годин.
  14. Вийняти готовий торт з холодильника, перекласти його з форми на тарілку і прикрасити на свій смак. Приємного чаювання!

Цей торт стане справжньою прикрасою будь-якого святкового столу. Бісквіт покритий ніжною вершковою заливкою, яка додає йому неповторний смак і робить його особливо м'яким. Крім того, цей рецепт дуже простий у приготуванні і не вимагає багато часу та зусиль. Якщо ви любите експериментувати в кулінарії, спробуйте додати в вершкову заливку трохи ванільного екстракту або кокосової стружки, щоб надати торту ще більш вишуканий смак.