Ліниві шаньги з м'ясом: швидкий і смачний рецепт
Кухня
Інгредієнти:
- 300 гр борошна
- 250 гр творогу
- 250 гр свинячо-яловичого фаршу
- 2 яйця
- половина середньої цибулини
- 2 ст. рослинного масла
- пів-ч.л. соди (гашеної оцтом)
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Творог протерти через сито або дуже ретельно розтерти вилкою.
- Додати до творогу сирі яйця і збити блендером або розтерти вилкою до однорідної консистенції. Ввести половину борошна та перемішати.
- Соду погасити оцтом, додати в тісто і швидко його вимісити до однорідності, поступово всипати борошно, що залишилося.
- Влити в миску з творожним тістом для шаньги олію і вимісити її руками до повного вбирання олії.
- Половину цибулини натерти на тертці та з'єднати з фаршем, посолити та поперчити начинку за смаком.
- Через 10-15 хвилин розкатати тісто в пласт близько 1 см завтовшки і поступово викласти на нього начинку з м'яса.
- Згорнути щільний рулет із фаршем і нарізати його шматочками приблизно 1-1,5 см завтовшки.
- У каструлю з товстим дном і стінками влити 150 мл олії та поставити на сильний вогонь.
- У добре розігріту олію викласти шаньги і просмажити їх до готовності та рум'яної скоринки з обох боків (близько 3-4 хвилин з кожної сторони на середньому вогні).
- Перекласти готові шаньги з м'ясом на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб увібрався зайвий жир.
- Таким чином прожарити шаньги з шматочків рулету, що залишилися, і перекласти їх на паперовий рушник.
- Можна запекти ліниві шаньги з м'ясом у духовці при 180С до рум'яної скоринки (35-40 хвилин), попередньо змастивши верх кожного пиріжка, злегка збитим жовтком з 2 ст.л. молока. Подавати готові шаньги з м'ясом до столу бажано гарячими. Смачного!
Цей рецепт дуже простий і виконується в декілька кроків. Ліниві шаньги з м'ясом стануть відмінним варіантом на обід або вечерю, особливо якщо у вас мало часу на приготування складних страв. Вони також можуть бути заморожені і нагріті пізніше для швидкого та смачного обіду або перекусу. Варіант запікання цих булочок в духовці дає їм хрустку скоринку та смакові нотки, які роблять їх ще більш смачними.