Ліниві шаньги з м'ясом: швидкий і смачний рецепт

Ліниві шаньги з м'ясом: швидкий і смачний рецепт
4.4
(8)
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 гр борошна
  • 250 гр творогу 
  • 250 гр свинячо-яловичого фаршу
  • 2 яйця
  • половина середньої цибулини
  • 2 ст. рослинного масла
  • пів-ч.л. соди (гашеної оцтом)
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Творог протерти через сито або дуже ретельно розтерти вилкою.
  2. Додати до творогу сирі яйця і збити блендером або розтерти вилкою до однорідної консистенції. Ввести половину борошна та перемішати.
  3. Соду погасити оцтом, додати в тісто і швидко його вимісити до однорідності, поступово всипати борошно, що залишилося.
  4. Влити в миску з творожним тістом для шаньги олію і вимісити її руками до повного вбирання олії.
  5. Половину цибулини натерти на тертці та з'єднати з фаршем, посолити та поперчити начинку за смаком.
  6. Через 10-15 хвилин розкатати тісто в пласт близько 1 см завтовшки і поступово викласти на нього начинку з м'яса.
  7. Згорнути щільний рулет із фаршем і нарізати його шматочками приблизно 1-1,5 см завтовшки.
  8. У каструлю з товстим дном і стінками влити 150 мл олії та поставити на сильний вогонь.
  9. У добре розігріту олію викласти шаньги і просмажити їх до готовності та рум'яної скоринки з обох боків (близько 3-4 хвилин з кожної сторони на середньому вогні).
  10. Перекласти готові шаньги з м'ясом на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб увібрався зайвий жир.
  11. Таким чином прожарити шаньги з шматочків рулету, що залишилися, і перекласти їх на паперовий рушник.
  12. Можна запекти ліниві шаньги з м'ясом у духовці при 180С до рум'яної скоринки (35-40 хвилин), попередньо змастивши верх кожного пиріжка, злегка збитим жовтком з 2 ст.л. молока. Подавати готові шаньги з м'ясом до столу бажано гарячими. Смачного!

Цей рецепт дуже простий і виконується в декілька кроків. Ліниві шаньги з м'ясом стануть відмінним варіантом на обід або вечерю, особливо якщо у вас мало часу на приготування складних страв. Вони також можуть бути заморожені і нагріті пізніше для швидкого та смачного обіду або перекусу. Варіант запікання цих булочок в духовці дає їм хрустку скоринку та смакові нотки, які роблять їх ще більш смачними.