Простий рецепт заливного пирога з фаршем на кефірному тісті

Простий рецепт заливного пирога з фаршем на кефірному тісті
4.6
(12)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Заливне тісто для пирога з м'ясом:

  • 250 мл кефіру
  • 150 гр борошна
  • 2 яйця
  • пів-ч.л. солі
  • пів-ч.л. соди (не гашеної)

Начинка з фаршу для заливного пирога:

  • 300 гр свинячо-яловичого фаршу
  • 2 цибулини
  • 1 яєчний білок (не обов'язково)
  • сіль, перець, спеції за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Кефір влити у велику миску, додати соду і дуже швидко розмішати вінчиком.
  2. Залишити суміш кефіру на 5-10 хвилин при кімнатній температурі.
  3. Яйця вийняти з холодильника і залишити нагріватися при кімнатній температурі або покласти в миску з теплою водою.
  4. Цибулю очистити і дуже дрібно нарізати (можна натерти на крупній тертці), з'єднати з фаршем, яєчним білком і перемішати.
  5. Посолити і поперчити м'ясну начинку до смаку, ретельно розмішати.
  6. Духовку розігріти до 170/180С, форму для випічки змастити вершковим маслом і присипати борошном.
  7. До кефіру підмішати сіль і борошно, просіюючи його через сито.
  8. Вбити в тісто по одному яйця, ретельно вимішуючи вінчиком після кожного разу.
  9. Влити половину тіста у форму, рівномірно розподілити його по дну і викласти м'ясну начинку (можна викласти рівномірно по всьому тісту або зліпити кульки).
  10. Залити начинку кефірним тістом, що залишився, і поставити форму в розігріту духовку.
  11. Випікати заливний пиріг із фаршем до рум'яності близько 45 хвилин.
  12. Вийняти форму, накрити легким рушником та залишити на 15 хвилин.
  13. Зняти рушник, викласти пиріг з м'ясною начинкою на тарілку і нарізати порційними шматочками. Смачного!

Цей заливний пиріг з фаршем на кефірному тісті можна приготувати з будь-яким видом фаршу - свинини, яловичини, курки чи індички. Також, до начинки можна додати інші овочі за смаком, такі як морква, перець чи гриби.

Крім того, цей рецепт дуже простий і не потребує великої кількості інгредієнтів або складної технології приготування. Тому він ідеально підходить як для щоденного сімейного обіду, так і для несподіваного приїзду гостей.

Не соромтеся експериментувати зі складом начинки та варіантами приготування заливного тіста. Завдяки своїй простоті та універсальності, цей рецепт можна легко адаптувати до свого власного смаку та вимог.