Пиріг з яблуками, брусницею та сметанним кремом

Пиріг з яблуками, брусницею та сметанним кремом
4.9
(7)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 500 г борошна
  • 2-3 яблука
  • 450 г цукру
  • 400 г сметани 15-20%
  • 300 г брусниці
  • 200 г маргарину
  • 3 яйця
  • 2 ст.л. крахмалу
  • 1-1,5 ч.л. разпушувача
  • 0,5 ч.л. солі

Рецепт приготування:

  1. Маргарин порізати на невеликі шматочки та залишити на 30 хвилин у кімнатній температурі.
  2. У цей час промити брусницю та дати їй стекти. Суміш ягід змішати з 150 г цукру в мисці.
  3. Борошно просіяти разом із разпушувачем та сіллю в окремій мисці та ретельно перемішати.
  4. Маргарин збити міксером, додавши поступово близько 200 г цукру та збивати протягом 5-6 хвилин до повного розчинення. Додати сирі яйця та ретельно збивати після кожного додавання. Додати по ложці сметани та знову збити міксером до однорідної консистенції.
  5. Додати до масла борошняну суміш та ретельно перемішати лопаткою.
  6. Форму для випічки великого діаметру змастити маргарином та присипати борошном. Яблука вимити, видалити серцевину та порізати м’якоть на тонкі скибочки.
  7. Рівномірно розкласти тісто по дну форми, покрити його яблуками та брусницею з цукром.
  8. У миску вбити яйце, додати залишок цукру та сметану, додати крахмал та ретельно перемішати віночком до однорідної консистенції.
  9. Покрити яблучно-брусничний пиріг сметанним кремом та поставити у розігріту до 180 °C духовку.
  10. Випікати пиріг з яблуками та брусницею при заданій температурі протягом півгодини. Вийняти форму, накрити легким рушником та залишити на 15-20 хвилин.

Цей пиріг з яблуками, брусницею та ванільно-сметанним кремом - чудовий десерт для будь-якої сімейної вечері або святкового застілля. Якщо у вас є власний сад чи ви любите купувати свіжі яблука та брусницю на ринку, цей рецепт - відмінний спосіб використовувати їх в новій формі. Відчуйте смак весни та літа в кожному шматочку цього чудового пирога!