Пиріг з яблуками, брусницею та сметанним кремом
Кухня
Інгредієнти:
- 500 г борошна
- 2-3 яблука
- 450 г цукру
- 400 г сметани 15-20%
- 300 г брусниці
- 200 г маргарину
- 3 яйця
- 2 ст.л. крахмалу
- 1-1,5 ч.л. разпушувача
- 0,5 ч.л. солі
Рецепт приготування:
- Маргарин порізати на невеликі шматочки та залишити на 30 хвилин у кімнатній температурі.
- У цей час промити брусницю та дати їй стекти. Суміш ягід змішати з 150 г цукру в мисці.
- Борошно просіяти разом із разпушувачем та сіллю в окремій мисці та ретельно перемішати.
- Маргарин збити міксером, додавши поступово близько 200 г цукру та збивати протягом 5-6 хвилин до повного розчинення. Додати сирі яйця та ретельно збивати після кожного додавання. Додати по ложці сметани та знову збити міксером до однорідної консистенції.
- Додати до масла борошняну суміш та ретельно перемішати лопаткою.
- Форму для випічки великого діаметру змастити маргарином та присипати борошном. Яблука вимити, видалити серцевину та порізати м’якоть на тонкі скибочки.
- Рівномірно розкласти тісто по дну форми, покрити його яблуками та брусницею з цукром.
- У миску вбити яйце, додати залишок цукру та сметану, додати крахмал та ретельно перемішати віночком до однорідної консистенції.
- Покрити яблучно-брусничний пиріг сметанним кремом та поставити у розігріту до 180 °C духовку.
- Випікати пиріг з яблуками та брусницею при заданій температурі протягом півгодини. Вийняти форму, накрити легким рушником та залишити на 15-20 хвилин.
Цей пиріг з яблуками, брусницею та ванільно-сметанним кремом - чудовий десерт для будь-якої сімейної вечері або святкового застілля. Якщо у вас є власний сад чи ви любите купувати свіжі яблука та брусницю на ринку, цей рецепт - відмінний спосіб використовувати їх в новій формі. Відчуйте смак весни та літа в кожному шматочку цього чудового пирога!