Рецепт хачапурі з адигейським сиром
Кухня
Інгредієнти:
- 350 гр борошна
- 300 гр адигейського сиру
- 250 мл кефіру
- 2 яйця
- 100 гр вершкового масла
- 1,5 ч.л. солі
- 1 ч. л. соди без гірки
Рецепт приготування страви:
- Кефір з'єднати з сирим яйцем і збити вінчиком до однорідності.
- Борошно просіяти через сито з содою та сіллю, зробити в центр суміші поглиблення та влити туди яєчно-кефірну суміш.
- Підмішуючи з країв у центр борошно, вимісити однорідне тісто для хачапурі.
- Адигейський сир натерти на крупній тертці, скласти в миску, додати сире яйце і ретельно перемішати.
- За бажанням можна влити пару ложок жирних вершків або сметани і розтерти до однорідності.
- Після того, як тісто відпочило 15-20 хвилин у кімнатній температурі (під кришкою або харчовою плівкою), вимісити його руками і розділити на 4 рівні частини.
- Розкатати кожну з них у коло з діаметром 20-25 см на поверхні, присипаним борошном.
- На два коржики викласти начинку з адигейського сиру, залишаючи лише 1 см по краях кола.
- Накрити шматочки тіста з начинкою двома колами тіста без начинки, щільно з'єднати і притиснути краї верхнього та нижнього шарів тіста.
- Сковороду з відповідним діаметром поставити на вогонь та сильно розігріти.
- Викласти на розпечену сковороду один пиріг із сиром і просмажити його на сухій сковороді до рум'яності з обох боків.
- Перекласти хачапурі на блюдо і поступово змастити по всій поверхні шматочком масла близько 50 гр.
- На сковороді просмажити другий пиріг і змастити його маслом по всій поверхні. Подавати хачапурі з адигейським сиром до столу теплими, прикрасивши зеленню. Смачного!
Цей рецепт хачапурі з адигейським сиром - це ідеальний варіант для тих, хто любить випічку з сиром та грузинську кухню. Адигейський сир можна замінити на будь-який інший твердий сир, який вам подобається, а також додати різні інгредієнти, наприклад, шпинат або копчену ковбасу. Хачапурі можна подавати як окремо, так і з супом або салатом. Цей рецепт точно стане вашим улюбленим!