Рецепт печива на кефірі з варенням
Кухня
Інгредієнти:
- близько 500 гр борошна
- 250 мл кефіру
- 2 яйця
- 100 гр цукру
- 100 гр вершкового масла (можна замінити маргарином)
- 1 ч. л. розпушувача
- дрібка солі
- + половина півлітрової банки джему, повидла або густого варення
Рецепт приготування страви:
- Вершкове масло вийняти з холодильника, порізати великими шматочками і залишити на 15 хвилин при кімнатній температурі.
- Кефір з'єднати в мисці із сіллю, цукром і ретельно розмішати майже до повного розчинення цукру.
- Додати до кефіру сирі яйця та збити вилкою або вінчиком до однорідності.
- Збити масло міксером до пишності на високій швидкості.
- Збиваючи масло, влити до нього тонкою цівкою кефірну масу, всипати розпушувач і змішувати до однорідної консистенції.
- Поступово всипати все борошно, вимісити м'яке та еластичне тісто, яке не липне до рук.
- Розділити тісто на дві нерівні частини (приблизно 1:2). Більшу частину тіста тонко розкатати по всьому деку (попередньо змастити його маслом) і рівномірно змастити пласт тіста варенням/повидлом/джемом.
- Духовку розігріти до 180С, менший шматок тіста порвати на дрібні шматочки і викласти поверх начинки з варення. Надіслати деко з пирогом в розігрітій духовці.
- Випікати печиво на кефірі з варенням до рум'яності приблизно 25 хвилин. Вийняти деко з духовки і розрізати гарячий пиріг на порційні шматочки.
- Накрити печиво на деку легким рушником і залишити до повного остигання. Охолоджене печиво кефіру з пісочного тіста з варенням можна подавати до столу. Приємного чаювання!
Це печиво на кефірі з варенням - прекрасний спосіб додати різноманіття до вашого сімейного чаювання. Його можна зробити з різними сортами варення або повидла, залежно від ваших смакових уподобань. Також можна додати до тіста невелику кількість цукру з корицею або інших спецій для додаткового смаку. А коли печиво буде готове, він чудово поєднується з гарячим чаєм або кавою, які зроблять ваші сімейні зустрічі ще приємнішими. Тож спробуйте цей простий рецепт на кефірі з варенням і насолоджуйтеся смаком!