Рецепт розсипчастого пісочного печива на олії
Кухня
Інгредієнти:
- 600 гр борошна
- 3 яйця
- 150 мл рослинної олії
- 150 гр цукру
- 10 гр розпушувача
- 10 гр ванільного цукру
- + густе варення або джем для начинки та цукрова пудра для прикраси
Рецепт приготування страви:
- Яйця вбити в миску, влити до них олію, додати цукор з ванільним цукром і збити вінчиком до повної однорідності.
- Всипати в яєчну масу поступово все борошно з розпушувачем, просіюючи їх через сито. Вимішувати тісто спочатку вінчиком, а потім руками.
- Вимішувати тісто руками на присипаній борошном поверхні кілька хвилин.
- Потім сформувати з нього кулю та залишити на 10-15 хвилин при кімнатній температурі, накривши харчовою плівкою або серветкою.
- Розкатати тісто в тонкий пласт близько 3 мм завтовшки, вирізати з нього кругле печиво, залишки зім'яти, вимісити і знову розкатати.
- Вирізати з розкатаного тіста кругле печиво. У центрі половини з усіх виробів вирізати невеликі фігурки за допомогою форм для печива.
- Духовку розігріти до 160/180С, деко застелити пергаментним папером і викласти на нього заготовки для печива. Поставити деко в розігріту духову шафу і спекти печиво на олії до готовності (приблизно 10 хвилин).
- Вийняти деко з духовки і залишити печиво до повного охолодження.
- Потім змастити цілі кружки варенням/джемом або кремом і накрити печивом із вирізаною серединкою. Прикрасити готове пісочне печиво на олії з начинкою цукровою пудрою, просіюючи її через сито. Приємного чаювання!
Це печиво можна також зберігати у пластиковому контейнері при кімнатній температурі протягом 5-7 днів. Воно також прекрасно підходить як подарунок для різних свят або як ласощі на довгі поїздки. Варто зазначити, що рослинне масло додає печиву ніжність та аромат, а також робить його кориснішим для здоров'я. Також ви можете експериментувати зі складом начинки і використовувати будь-яке улюблене варення або джем. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтесь смачними і ароматними випічками!