Рецепт розсипчастого пісочного печива на олії

Рецепт розсипчастого пісочного печива на олії
3.6
(5)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 600 гр борошна
  • 3 яйця
  • 150 мл рослинної олії
  • 150 гр цукру
  • 10 гр розпушувача
  • 10 гр ванільного цукру
  • + густе варення або джем для начинки та цукрова пудра для прикраси

Рецепт приготування страви:

  1. Яйця вбити в миску, влити до них олію, додати цукор з ванільним цукром і збити вінчиком до повної однорідності.
  2. Всипати в яєчну масу поступово все борошно з розпушувачем, просіюючи їх через сито. Вимішувати тісто спочатку вінчиком, а потім руками.
  3. Вимішувати тісто руками на присипаній борошном поверхні кілька хвилин.
  4. Потім сформувати з нього кулю та залишити на 10-15 хвилин при кімнатній температурі, накривши харчовою плівкою або серветкою.
  5. Розкатати тісто в тонкий пласт близько 3 мм завтовшки, вирізати з нього кругле печиво, залишки зім'яти, вимісити і знову розкатати.
  6. Вирізати з розкатаного тіста кругле печиво. У центрі половини з усіх виробів вирізати невеликі фігурки за допомогою форм для печива.
  7. Духовку розігріти до 160/180С, деко застелити пергаментним папером і викласти на нього заготовки для печива. Поставити деко в розігріту духову шафу і спекти печиво на олії до готовності (приблизно 10 хвилин).
  8. Вийняти деко з духовки і залишити печиво до повного охолодження.
  9. Потім змастити цілі кружки варенням/джемом або кремом і накрити печивом із вирізаною серединкою. Прикрасити готове пісочне печиво на олії з начинкою цукровою пудрою, просіюючи її через сито. Приємного чаювання!

Це печиво можна також зберігати у пластиковому контейнері при кімнатній температурі протягом 5-7 днів. Воно також прекрасно підходить як подарунок для різних свят або як ласощі на довгі поїздки. Варто зазначити, що рослинне масло додає печиву ніжність та аромат, а також робить його кориснішим для здоров'я. Також ви можете експериментувати зі складом начинки і використовувати будь-яке улюблене варення або джем. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтесь смачними і ароматними випічками!