Пиріг з сиром та брусницею

Пиріг з сиром та брусницею
3.5
(10)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для пирога:

  • 150 г борошна
  • 80 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. цукру
  • 1/2 ч.л. соди

Сирна начинка для пирога з брусницею:

  • 250 г сиру 9-18%
  • 2 яйця
  • 100 г цукру
  • 100 г сметани
  • 1 ст.л. манки
  • свіжа або заморожена брусниця - за смаком
  • щіпка ваніліну

Білкове суфле:

  • 3 яєчні білки
  • 4 ст.л. цукру-пудри
  • щіпка солі

Рецепт приготування:

  1. Для тіста невелику кількість масла розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці при слабкій потужності, щоб воно тільки розтало, або залишити його протягом півгодини в кімнатній температурі.
  2. Збити розм'якшене масло міксером до пухкості, додати цукор і збивати близько 5 хвилин на високій швидкості до його майже повного розчинення. Додати сире яйце і збивати ще пару хвилин до однорідності.
  3. Додати половину борошна, соду, гашену оцтом, ввести в тісто і швидко перемішати. Поступово додавати решту борошна і замісити нелипкуче тісто. Завернути його харчовою плівкою і відправити в холодильник на півгодини.
  4. Після цього часу засипати брусницю в друшляк, добре промити під струменем прохолодної води, дати їй повністю стекти. Сир протерти через сито або пропустити через м'ясорубку, додати половину цукру, яйця, сметану, ванілін і збити усе міксером або блендером до однорідності.
  5. Розігріти духовку до 180°C, форму для випічки змастити шматочком вершкового масла, витягнути з холодильника тісто і розкатати, зробити бортики приблизно 3-4 см висотою. Рівномірно розподілити ягоди, посипати 50 г цукру і покрити їх сирним кремом.
  6. Випікати пиріг з брусницею та сиром протягом близько півгодини при вказаній температурі.
  7. Під час випікання пирога білки відокремити від жовтків і залишити на декілька хвилин в морозильнику. Додати до них сіль і збити міксером на високих обертах до устійчивих піків (насадки і миска обов'язково повинні бути чистими, інакше білки не зіб'ються).
  8. Додати до білкового крему цукру-пудри, збиваючи його на слабких обертах міксером. Вийняти пиріг з духовки, розподілити білкове суфле по поверхні і відправити знову в духовку до золотистого кольору безе.
  9. Вийняти пиріг з духовки і залишити до повного охолодження. Вийняти творожний пиріг з брусницею на тарілку, прикрасити за своїм смаком і подавати до столу.

Цей пиріг ідеально поєднує в собі кислу смакову ноту свіжої брусники з ніжним та кремовим смаком сирної начинки та легкістю білкового суфле. Також, цей десерт можна доповнити іншими ягодами або фруктами за своїм вибором, наприклад, полуницею, малиною або персиками.

Цей пиріг можна приготувати заздалегідь та зберігати в холодильнику до трьох днів. Він стане чудовим десертом для будь-якої вечірки або святкового застілля.

Не забувайте, що ви можете додати до цього рецепту свою власну нотку, щоб зробити цей пиріг ще більш смачним та оригінальним. Насолоджуйтеся смаком цього вишуканого десерту та чудовими моментами з близькими!